Izvor: RTS arhiva vesti 20.02.2019

„Odraz, prag i dom” u užičkom Narodnom muzeju

RTS 20.02.2019
U užičkom Narodnom muzeju otvorena je izložba slika Miljane Drašković. Delima koja su nastala u protekle dve godine, užička umetnica obeležava tri decenije rada. Raskošni kolorit svojstvo je i ranijih dela, i slika iz ciklusa „Odraz, prag i… »

Raste proizvodnja lešnika u šabačkom kraju

RTS 20.02.2019
Zasadi lešnika u šabačkom kraju, u poslednji tri godine, znatno su uvećani. Tome je najviše doprinela italijanska kompanija "Ferero" sa čijim predstavnikom u našoj zemlji poljoprivednici sklapaju ugovor o proizvodnji, koji između ostalog… »

Svilajnac: Za više beba

RTS 20.02.2019
Prošle godine na teritoriji opštine Svilajnac rođeno je 10 odsto više beba nego 2017. godine. Dosta je mladih koji su se posle završenog školovanja vratili u rodni grad i tu zasnovali porodice. Pre osam godina posle završenog fakulteta Političkih… »

"S10" linija raspakovana, „Samsung“ prepun iznenađenja

RTS 20.02.2019
„Samsung“ slavi 10 godina od pokretanja svoje linije pametnih telefona, a u skladu sa time, izbacio je novu „galaksi“ liniju – "S10", "S10+", "S10E" i "S10 5G", kao i smartfon na otvaranje – „galaksi fold“. Novi uređaji u prodaji od 8… »

Veliki trijumf Atletika nad Juventusom, Siti sa deset igrača slavio protiv Šalkea

RTS 20.02.2019
Atletiko Madrid nikada nije poražen kada bi Himenes postigao gol (pet pobeda i dva remija), a jasno je bilo da će se to nastaviti kada je i drugi Urugvajac, Dijego Godin, bio precizan (2:0). Atletiko Madrid, posle dosta kvalitetne partije, sa dosta… »

Kurc od Trampa traži veće angažovanje SAD oko kosovskog pitanja

RTS 20.02.2019
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc zatražio je u razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Vašingtonu veće angažovanje SAD u rešavanju kosovskog pitanja. Sebastijan Kurc, koji je prvi austrijski kancelar koji se u Beloj kući sastao sa… »

Vulin: Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije

RTS 20.02.2019
Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije. Srpski narod nikada nije pogrešio u izboru. Tamo gde su Srbi, tamo je i pravo i pravda, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Ministar Vulin je na taj način reagovao na izjavu ambasadora SAD Kajla… »

"Idealan muž" za rođendan

RTS 20.02.2019
Uručenjem godišnjih nagrada i premijerom predstave "Idealan muž" Oskara Vajlda, u režiji Predraga Štrbca, Beogradsko dramsko pozorište večeras je obeležilo svoj Dan. Glavna godišnja nagrada za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom… »

Nove poruke mržnje u Splitu

RTS 20.02.2019
Poslednjih nedelja u Splitu se pojavilo više rasističkih i nacionalističkih natpisa. Zidovi škola, vrtića, gradski zidovi, sve su to potencijalne "mete" autora neprimerenih grafita, navodi portal "Dalmacija danas". Poslednji u nizu grafita osvanuo je… »

U Briselu obeležen Dan državnosti Srbije

RTS 20.02.2019
Povodom Dana državnosti Republike Srbije, u Briselu je večeras organizovan prijem kome su prisustvovali predstavnici briselskog diplomatskog kora, zvaničnici institucija EU i NATO-a i srpska dijaspora u Belgiji. Uz moto "Srbija stvara", prijem u… »