Izvor: RTS arhiva vesti 20.02.2019

Severna Makedonija, uhapšen bivši predsednik Sobranja

RTS 20.02.2019
Makedonska policija uhapsila je bivšeg predsednika parlamenta Trajka Veljanovskog, osumnjičenog da je jedan od organizatora nereda u Sobranju u aprilu 2017. godine. Uhapešena su još i dva bivša ministra, Spiro Ristovski i Mile Janakievski. Skopsko… »

Postavljene kamere na Južnom kraku Koridora 10

RTS 20.02.2019
Video-nadzor duž gradilišta Južnog kraka Koridora 10 (Grdelica - Vladičin Han) je postavljen, a do kraja nedelje se očekuje ugradnja kamera i na potezu Istočnog kraka tog dela auto-puta, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja… »

Kuburović: U srpskim zatvorima više nema torture

RTS 20.02.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović navodi da u srpskim zatvorima više nema torture, ističući da se Ministarstvo zalaže za unapređenje profesionalnog znanja zaposlenih u kazneno-popravnim zatvorima, kao i za stručno osposobljavanje osuđenika. Nela… »

Predsednica Hrvatske (nije) imuna na popust

RTS 20.02.2019
Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je postupak protiv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović zbog mogućeg primanja nedopuštenog poklona, jer je dobila popust na lekarski pregled u klinici "Radiohirurgija Zagreb". Komisija će u… »

Ponovo ustaški simboli u Splitu, građani ih otklanjaju

RTS 20.02.2019
U splitskom naselju Kman jutros su osvanuli nacistički i ustaški grafiti, koje je na zidu jedne zgrade išarao nepoznati počinilac. Dalmatinski portal prenosi da su o tome obaveštene gradske službe, ali da građani nisu mogli da ih sačekaju pa su… »

Pašalić: Jedinstvena uloga jezika za očuvanje kulture

RTS 20.02.2019
Od izuzetne važnosti je skrenuti pažnju na jedinstvenu ulogu upotrebe maternjeg jezika u očuvanju kulture, tradicije i identiteta, poručuje povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, 21. februara zaštitnik građana Zoran Pašalić. Podsetivši da… »

Srpska rakija osvaja evroazijsko tržište

RTS 20.02.2019
Krajem aprila, Međuvladin savet trebalo bi da potvrdi otvaranje evroazijskog tržišta za Srbiju, koje broji više od 180 miliona potrošača. To će srpskim proizvođačima omogućiti neograničen bescarinski izvoz voćne rakije, a uz kvote vinjaka… »

Dojče banka na mukama – kako pleniti imovinu američkog predsednika

RTS 20.02.2019
Zvaničnici Dojče banke su toliko zabrinuti zbog mogućnosti da Donald Tramp možda neće izvršavati svoje finansijske obaveze po kreditima, odobrenim pre nego što je postao predsednik SAD – da su razmatrali da mu produže datum otplate. "Tramp… »

Haradinaj u "Trepči"

RTS 20.02.2019
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj obišao je rudnik "Trepča", povodom 30 godina od štrajka glađu rudara albanske nacionalnosti, zbog navodno neustavne odluke Beograda da Kosovu ukine autonomiju. Haradinaj je rekao da je najbolji način da se tadašnje… »

Optuženi negirali otmicu Stevanića i pljačku, Bajić priznao

RTS 20.02.2019
Trojica optuženih za takozvanu prvu otmicu "zemunskog klana" 1997. godine, negirala su pred Višim sudom u Beogradu da su 1997. godine počinili razbojništvo, a tokom kojeg je bio kidnapovan Novak Stevanić (22), koji se nedugo nakon toga ubio. Krivicu… »