Izvor: RTS arhiva vesti 20.02.2019

Janković: Viši nivo socijalne pravde uz smanjenje siromaštva

RTS 20.02.2019
Povodom obeležavanja 20. februara, Svetskog dana socijalne pravde, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković napominje da je dostizanje višeg nivoa socijalne pravde neraskidivo vezano za poboljšanje ekonomskog statusa stanovništva. "I… »

Sirija, konovoj sa civilima napustio poslednju enklavu koju drži ID

RTS 20.02.2019
Konvoj kamiona sa civilima napustio je poslednju enklavu koju drže ekstremisti Islamske države u istočnoj Siriji. Agencija Asošijeted pres je navela da se pojavilo najmanje osam kamiona koji su prošli preko humanitarnog koridora korišćenog… »

Duterte: Još žešća kampanja protiv droge

RTS 20.02.2019
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte najavio je da će njegova kampanja protiv droge biti još intezivnija u budućnosti. Rodrigo Duterte je rekao da je problem narkotika pitanje nacionalne bezbednosti, preneo je Rojters. "Neću dozvoliti da moja zemlja… »

Slučaj radikala – Srbiji 15 dana da se izjasni o bezbednosti svedoka

RTS 20.02.2019
U postupku ponovnog odlučivanja da li će se slučaj protiv Vjerice Radete i Petra Jojića optuženih za zastrašivanje svedoka iz Mehanizma za krivične sudove u Hagu predati Srbiji, haško tužilaštvo je izrazilo bojazan za svedoci u tom postupku… »

Istraga udesa u kojem je poginuo Šaban Šaulić, koriste se 3D snimci

RTS 20.02.2019
Javni tužilac Bilefelda u istragu udesa u kojem je poginuo pevač Šaban Šaulić uključio je stručnjake kako bi se razjasnile okolnosti. Policija je u ponedeljak uz pomoć nove kamere napravila tri-de snimke mesta nesreće da bi rekonstruisala udes… »

Višesatna čekanja za teretna vozila na granicama

RTS 20.02.2019
Kamioni na Horgošu i Kelebiji čekaju pet sati, na Batrovcima i Bačkoj Palanci šest, Šidu sat vremena i Sremskoj Rači tri sata. Prema poslednjim informacijma Uprave granične policije zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz zemlje su višesatna… »

"Otmica" ćerke severnokorejskog diplomate uzburkala Italiju

RTS 20.02.2019
Zvanična Italija je upozorila da će sigurno platiti cenu oni za koje se utvrdi da su odgovorni za otmicu ćerke nestalog severnokorejskog diplomate u Rimu, ukoliko se ispostavi da je do otmice došlo. Prema nekim izvorima, ćerka nekadašnjeg vršioca… »

Konstituisan Dom naroda Federacije BiH

RTS 20.02.2019
U Sarajevu su na konstitutivnoj sednici novoizabrani delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine položili zakletvu čime je konstituisan novi saziv Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i kompletirana zakonodavna vlast u entitetu… »

Pucnjava u Uroševcu, ubijen muškarac

RTS 20.02.2019
Muškarac, starosti između 25 i 30 godina ubijen je iz vatrenog oružja u Uroševcu, potvrdila je kosovska policija, prenosi "Gazeta ekpres". Ubistvo se dogodilo na ulicama Uroševca oko 12:30 sati. "Policija je na licu mesta i radi na rasvetljavanju… »

Zajednička sednica vlada Srbije i RS 28. februara

RTS 20.02.2019
Vlade Republike Srpske i Srbije održaće zajedničku sednicu u Beogradu 28. februara, a teme dnevnog reda se još usaglašavaju. U vladi RS su rekli da će sigurno biti razmotren napredak u realizaciji zajedničkih projekata i mogućnosti za… »