Arhiva vesti 02.03.2019

Opet požari u Hrvatskoj: Upozorenja ljudima da paze kad pale rastinje

Blic 02.03.2019
Za samo 12 sati u petak u Hrvatskoj je gorelo čak 83 požara, od kojih 75 na otvorenom prostoru, većinom kao posledica nekontrolisanog spaljivanja korova, saopštio je danas danas hrvatski MUP, ponovo apelujući na građane da pri spaljivanju posebnu… »

Snažan zemljotres pogodio Japan: Potres jačine 6,2 stepena na ostrvu Hokaidu

Kurir 02.03.2019
Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas japansko ostrvo Hokaido, javila je meteorološka služba te zemlje. Prema trenutnim informacijama nema povređenih, a nije prijavljena nikakva materijalna šteta. Upozorenje od cunamija… »

Novi sukobi Indije i Pakistana, ima žrtava

RTS 02.03.2019
U trenutku kada je izgledalo da je između Pakistana i Indije došlo do smanjenja tenzija, obe strane prijavile su više žrtava u toku sukoba koji su se dogodili u protekla 24 časa. Vojska Pakistana saopštila je da su dva vojnika stradala u razmeni… »

Beograd pa Priština: Mekalister se sastao sa Veseljijem i Haradinajem

Blic 01.03.2019
Posle posete Beogradu, delegacija Evropskog parlamenta, predvođena predsednikom Odbora za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom, sastala se u Prištini s političkim rukovodstvom Kosova, poslanicima i predstavnicima cililnog društva, sa kojima je… »

Oskar 2019: Nove avanture novih pobednika

BBC News 02.03.2019
Oskarovke Olivija Kolman i Redžina King uveliko rade na novim projektima čije se premijere očekuju ove godine. Uvek je lepo dobiti Oskara. Ali Oskar ne plaća račune! Olivija Kolman, Redžina King i Rami Malik uveliko rade na drugim projektima, a neki… »

Neki japanski penzioneri žele da idu u zatvor - tamo imaju imaju hranu i nisu usamljeni

Južne vesti 02.03.2019
BBC Zatvorenik u Japanu gleda kroz prozor sa rešetkama Japan se trenutno nalazi na udaru talasa kriminala starijih sugrađana - stopa zločina koje čine ljudi stariji od 65 godina poslednjih 20 godina u stalnom je porastu. Novinar BBC-ja Ed Batler… »

U fotografijama: Supercvetanje divljeg maka u Kaliforniji

BBC News 02.03.2019
Oluja obojila brdo narandžastim i zlatnim cvećem i napravila savršen ambijent za selfije. Nakon nekoliko nedelja jakih kiša, procevetao je divlji mak u blizini jezara Elsinor u Kaliforniji. Brda u tom području, jugoistočno od Los Anđelesa… »

Veselji: EU nepravedna prema Kosovu

Danas 02.03.2019
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je danas ocenio da je Evropska unija nepravedna prema Kosovu kada se radi o procesu vizne liberalizacije. Veselji je posle sastanka sa delagacijoma Evropskog parlamenta, predvodjena predsednikom Odbora za spoljne… »

Krpelji primećeni u svim delovima grada, uskoro tretmani protiv njih

NoviSad.com 02.03.2019
Novi Sad - "Ciklonizacija" sledeće sedmice počinje tretmane protiv krpelja u gradu i prigradskim naseljima, koji će trajati sve do kraja jeseni. Njihove ekipe su tokom ove nedelje odradile monitoring na Limanima, Detelinari, Novom naselju, Ribarskom… »

Protest novinara: Svaka nas protuva može tužiti!

Mondo 02.03.2019
Nekoliko stotina novinara protestovalo je danas u Zagrebu protiv cenzure, tužbi protiv medija i novinara, kao i uništavanja novinarstva kao javnog dobra. Foto: MONDO, Jelica Dojčinović "Zasuti smo brojnim tužbama, sudski nas se proganja, svaka… »