Arhiva vesti 02.03.2019

Lavrov očitao lekciju pompeu o Venecueli: Mešate se u njihove unutrašnje poslove pod licemernim izgovorom ukazivanja…

Kurir 02.03.2019
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je s američkim kolegom Majklom Pompeom o situaciji u Venecueli, kao i o mogućnosti da se organizuju bilateralne konsultacije o krizi u toj zemlji. Telefonski razgovor je, kako je navedeno, održan na… »

Barnije: EU spremna da Londonu da dodatne garancije

N1 Info 02.03.2019
Glavni evropski pregovarač za Bregzit Mišel Barnije rekao je u intervjuu da je EU spremna da ponudi Velikoj Britaniji dodatne garancije kako bi britanski parlament odobrio postignuti sporazum o Bregzitu. "Možemo naći garancije koje bi potvrdile… »

Angela Merkel pohvalila proteste učenika i studenata

Blic 02.03.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je danas učeničke i studentske proteste protiv klimatskih promena, a ministarka pravosuđa Katarina Barlej zatražila je da se pravo glasa uvede i za 16-godišnjake. "Jako podržavam to da učenice i učenici… »

Potresna izjava oca Luke Jovanovića: Milićev je pušten i sad će u kafanu, a ja ću sinu na grob

Blic 02.03.2019
Posle četiri i po godine iza rešetaka, Marko Milićev, koji je usmrtio Luku Jovanovića (21) u julu 2014. u Beogradu, juče je pušten na slobodu iz zatvora. Otac preminulog mladića, Bojan Jovanović, zgrožen je Milićevim izlaskom s robije. Posle… »

Jedinstveni sindikat Trepča: Nećemo dati svoju imovinu

Danas 01.03.2019
Jedinstvena organizacija sindikata (JOS) „Trepča“ saopštila je večeras da su vlasti u Prištini oktobra 2016, jednostrano usvojile Zakon o „Trepči“ bez učešća predstavnika rukovodstva i sindikata, kao i da su isto to uradili stavljajuči na… »

P&O Port iz Dubaija dao ponudu za Luku Novi Sad

SEEbiz 02.03.2019
NOVI SAD - Arapska kompanija P&O Port iz Dubaija dala je ponudu za kupovinu Luke Novi Sad, jedine preostale luke u državnom vlasništvu u Srbiji. Kako je za N1 potvrdio direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, to je jedina do sada pristigla ponuda… »

Proricanje, krojenje, razvijanje filmova: Ovo su tradicionalni zanati koji će uskoro izumreti (foto)

Blic 02.03.2019
Od proroka sudbine do profesionalnih pisača pisama, mnoge tradicionalne zanatlije iščezavaju sa ulica Hong Konga. Iako su neki od njih posvetili svoje živote drevnim praksama, sada se opstanak pokazao skoro nemogućim. Cene nekretnina su skočile… »

U Bijelom Polju izgoreo džip

Blic 02.03.2019
Džip Tojota RAVA4 izgorio je u ranim jutarnjim časovima u bjelopolskom naselju Rasadnik u Ulici Miodraga Šćepanovića. Požar je prijavljen jutros oko tri sata a lokalizovala ga je Vatrogasna jedinica Bijelo Polje. Iz policije su potvrdili da je… »

Tuča u Podgorici: Muškarac zadobio frakturu lobanje

Blic 02.03.2019
Tridesetogodišnji Podgoričanin M.T. uhapšen je zbog sumnje da je sugrađanina A.B. udario kamenom u glavu i naneo mu težu povredu, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije. Povređenom A.B. je konstatovana fraktura lobanje, nakon čega je zadržan… »

U napadu na Dumu korišćen hlorin

Blic 02.03.2019
Međunarodni inspektori zaključili su da je u napadu na sirijski grad Duma u aprilu prošle godine u vreme dok je on bio pod kontrolom pobunjenika ali i opsadom provladinih snaga, korišćen hlorin koji je sadržao "toksične hemikalije", saopštila je… »