Балкан архива вести 24.05.2016

Пресуда: Јосић осуђен на шест месеци затвора због разбијања двојезичних плоча у Вуковару

Блиц 24.05.2016
Председник Штаба за одбрану хрватског Вуковара Томислав Јосић осуђен је данас у вуковарском Општинском суду на шест месеци затвора, условно на годину дана, због организовања нереда који су 2013. довели до разбијања… »

Црна Гора: Изгорио аутобус из БиХ, нема повријеђених

Ал Јазеера 24.05.2016
Аутобус је на екскурзију превозио ученике Основне школе 'Никола Тесла' из Дервенте. Нема повријеђених у пожару у аутобусу који је превозио ученике Основне школе "Никола Тесла" из Дервенте, на магистралном путу… »

Светски интелектуалци за смену Хасанбеговића

РТВ 24.05.2016
ЗАГРЕБ - Француски дневник Либерасион објавио је отворено писмо у којем је покренута петиција за смену хрватског министра културе Златка Хасанбеговића, а потписници су бројни интелектуалци који поручују да у Европи нема места… »

Медији: МОЛ плаћао и Карамаркову фирму

Ал Јазеера 24.05.2016
Карамарко је наводно био ангажиран у израдама анализа за компанију ИНА, која је тад већ била у сувласништву МОЛ-а. Хрватски политички тједник Национал објавио је нове тајне документе за које тврди да доказују како је… »

РТРС: Церић идејни творац терористичке мреже у БиХ

РТС 24.05.2016
Радио-телевизија Републике Српске објавила је делове докумената аустријске Службе за заштиту уставног поретка у којем је као идејни творац терористичке мреже у БиХ означен Мустафа Церић, тада имам Загребачке џамије, а… »

Ево шта стране званичнике фрустрира у БиХ

Вести онлине 24.05.2016
Босна и Херцеговина је једна од најкорумпиранијих држава региона у 2015. године током које је примљено 115 пријава против 344 особа за то кривично дело, пише сарајевски портал Кликс.ба. Тако ће се у уторак пред заступницима у… »

Странка Домовина: Забранити Тита, петокраку и друге комунистичке симболе

Курир 24.05.2016
Политичка странка Пројекат Домовина сматра да је недопустиво да се у демократској Хрватској организује прослава поводом рођендана, како наводе, комунистичког диктатора Јосипа Броза Тита. Они су затражили забрану коришћења и… »

МПЦ:Ђукановић шири говор мржње према СПЦ

РТВ 24.05.2016
ПОДГОРИЦА - Митрополија црногорско приморска оптужила је премијера Мила Ђукановића да поново, овог пута без очигледног повода, показује "мржњу и нетрпељивост" према најбројнијој Цркви у Црној Гори и сматрају да су његови… »

Излила се нафта код популарне албанске плаже

РТС 24.05.2016
Нафта, која се излила из танкера загадила је око пет километара плаже у албанском приморском граду Зверец, саопштиле су локалне власти. Градоначелник града Валона у округу Влора Арди Муста је изјавио да је нафта исцурила из… »

Почела до сада највећа вјежба Војске Србије

Ал Јазеера 24.05.2016
Велика вјежба копнене и авијацијске компоненте војске под називом 'Морава 2016' трајат ће неколико дана. На територији Србије почела је велика командно-тактичка вјежба снага Војске Србије за реагирање, под називом "Морава… »