Извор: Блиц архива вести 17.09.2016

Жесток окршај: Филаделфија: У пуцњави двоје мртвих и петоро рањених

Блиц 17.09.2016
Мушкарац нападач и једна жена су погинули, а двоје полицајаца и три цивила су рањена у пуцњави на улицама Филаделфије, саопштиле су данас власти. Комесар полиције Филаделфије Ричард Рос рекао је да су полицајци почели… »

Лица опозиције: Ово су људи који Путину желе да виде леђа

Блиц 17.09.2016
У Русији се у недељу одржавају парламентарни избори за 450 посланика Државне думе, а према свим проценама Путинову Јединствену Русију очекује убедљива победа. Ипак, оно што обве изборе разликује од претходних је већи број… »

Стоп ЦЕТА! Стоп ТТИП! Хиљаде људи на протестима широм Немачке против споразума ЕУ са САД и Канадом

Блиц 17.09.2016
У седам градова у Начкој данас се одржавају протести против трансатлантских трговинских споразума ТТИП и ЦЕТА, а на протестима се окупило мање демонстраната од очекиваног, преносе немачки медији. "У Берлину се уочи кретања… »

Сукоб полиције и студената у Приштини: Протестанти окачили транспарент испред српског храма: "Грађен у време окупатора…

Блиц 17.09.2016
Неколико десетина студената Унивезитета у Приштини протестовало је данас против рада Храма Христа спаса у центру тог града а у једном тренутку је дошло и до кошкања са полицијом. Неколико студената је приведено па пуштено, а… »

Тања Фајон: Прајд је предуслов за толерантно друшšтво

Блиц 17.09.2016
Прајд је предуслов за толерантно друшšтво и драго ми је šто ћу бити у прилици да Београђане подржžим на Параду, изјавила је посланица Европског парламента Тања Фајон која је потпредседница међугрупе у ЕП за подрšку ЛГБТ… »

Морала сам, ти то не разумеш: Стравичан злочин ове жене дигао је Кину на ноге

Блиц 17.09.2016
Шест локалних кинеских званичника кажњено је због породичног убиства које је изазвало жестоку расправу о невољама сиромашних у Кини. Троје званичника највероватније ће изгубити посао а још троје је добило опомене због… »

Милетић: Нисмо добили полицијску процену, али Парада ће бити одржана

Блиц 17.09.2016
Један од организатора Параде поноса Горан Милетић изразио је данас уверење да ће та манифестација сасвим сигурно бити одржана, упркос томе што организациони одбор од МУП-а Србије још није добио безбедносну процену тог скупа… »

Тешка ноћ у Нишу у: два удеса повређено осам особа

Блиц 17.09.2016
У два удеса који су се у размаку од неколико сати догодили у Нишу повређено је осам особа, међу којима су и два детета узраста 11 и девет година, рекли су данас у полицији. У нишкој полицији потврдили су за агенцију Бета да је… »

Мост од ХДЗ-а захтева седам министарстава: "Имамо мандат више"

Блиц 17.09.2016
У преговорима о саставу нове хрватске владе, који ће почети средином идуће недеље, Мост ће од ХДЗ-а тражити седам министарстава, пише Јутарњи лист. Премда се из ХДЗ-а стално могу чути незваничне информације како ће… »

Сервер и Енгдал за "Блиц": Не живите у заблуди, мораћете да признате Косово и прекинете све везе са Русијом

Блиц 17.09.2016
Данијел Сервер и Вилијам Енгдал, двојица утицајних светских политичких стручњака који заступају потпуно супротне ставове, у интервјуу за "Блиц" причали су о путу Србије у ЕУ, статусу Косова и Метохије, и зашто ће наша… »