Балкан архива вести 06.05.2017

Сарајлије населе на превару: Лопов им "поклањао" брендирано посуђе, па им отимао злато и накит

Курир 06.05.2017
Неколико грађана Сарајева је протеклих дана наивно насело на превару мушкарца који им је наводно "поклањао" брендирано посуђе. Према изјавама преварених грађана ради се ниском, тамнопутом мушкарцу, са црном косом и дужом… »

Није могао да одоли купању у Неретви, па запливао у води температуре 6 степени

Блиц 06.05.2017
На видео запису који је на фејсбуку поставио Томислав Долушић види се како је запливао у Неретви, а чија је температура свега 6 степени. Долушић је тренер хард боди воркаута у Хрватској, а сезону купања отворио је у… »

СНСД због "Љубије" тражи савез са сда

Вечерње новости 06.05.2017
Владајућа коалиција у НСРС нема већину за продају дела приједорског рудника. ВЛАДАЈУЋА коалиција у Народној скупштини Српске, СНСД-ДНС-СП, нема потребне 42 руке "за", како би се усвојила одлука Владе РС да се фирми "Израел… »

На приморју Русе различито броје

Вечерње новости 06.05.2017
Хотелијери и трговци некретнинама демантују наводе о посети главних туриста. Гости из некад братске земље, за 23,3 одсто имали више ноћења. ЗАТЕГНУТИ политички односи Подгорице и Москве унели су зебњу међу туристичке… »

САД и даље присуствују климатским преговорима, чека се одлука о Париском споразуму

Слободна Европа 06.05.2017
Сједињене Америчке Државе ће наставити да присуствују састанцима Уједињених нација о климатским променама, иако председник Доналд Трамп размишља о повлачењу из споразума о смањењу емисије штетних гасова. САД ће имати… »

"Није само Изетбеговић генератор кризе у БиХ, и Додик је"

Б92 06.05.2017
Бањалука -- Потпредседник СДС Мирко Шаровић изјавио је да није само бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић генератор дубоке кризе у БиХ. Он је рекао да генератора има неколико, а међу њима је и… »

Отац из Тузле сексуално злостављао ћерку више од две године, породици претио

Блиц 06.05.2017
Тужилаштво ТК наредило је провођење истраге против мушкарца (40) из Тузле који је ухапшен 30. априла због сумње да је дужи временски период сексуално злостављао своју ћерку (15). Током испитивања осумњичени мушкарац… »

Колашинца убио брзи воз

Ало 06.05.2017
Колашинац Јово Булатовић (69) погинуо је јутрос када је га је ударио брзи воз, недалеко од Железничке станице у том граду, саопштила је црногорска Управа полиције. Како се наводи у кратком саопштењу, несрећа се догодила у… »

Град Бањалука одлучан да прави Централни трг: Споменик палим борцима изнад подземних гаража

Блиц 06.05.2017
Урађен је предлог урбанистичког решења трга са Централним спомен обележјем борцима погинулим у протеклом рату, а као најподеснију локацију за изградњу надлежни виде земљиште „Сити мола“. У Одељењу за просторно… »

Роми славе Ђурђевдан, уз игру и пјесму радују се прољећу

Слободна Европа 06.05.2017
Роми данас славе Ђурђевдан, празник којим испраћају зиму и уз игру и пјесму се радују буђењу прољећа. У прошлости су Роми овим празником обиљежавали прекид зимовања те покрећући своје черге, кретали на пут и живјели… »