Култура архива вести 15.06.2017

Три париске изложбе

Данас 15.06.2017
У Паризу увек има толико културних догађања да је тешко направити избор, поготово ако имате мало времена на располагању. Овај пут сам се одлучила за три изузетне изложбе од којих су две у прелепом здању Гран Пале. Једна од… »

Галерија се привремено сели у Официрски дом, прва изложба крајем јуна

Јужне вести 15.06.2017
Уметничка дела ће до краја ове године бити излагана у Официрском дому, а ово је привремено решење, јер је Галерија “Србија” због реституције морала да буде исељена. Градоначелник Ниша Дарко Булатовић најавио је да ће… »

Вечерас се отвара летњи биоскоп испред ФДУ

Данас 15.06.2017
На реновираном платоу Факултета драмских уметности (Булевар уметности 20) у Новом Београду вечерас од 20.30 отвара се летњи биоскоп. Током лета како најављују организатори, у новом биоскопу на отвореном, биће организоване… »

Горан Јевтић: "Краљ Иби" сада личи на "Побеснелог Макса"

Б92 15.06.2017
У оквиру фестивала "Дев9т" у Старој циглани изводи се представа "Краљ Иби" у поставци глумца Горана Јевтића, који верује да је, после "Ибија" којег смо овде гледали пре 30 година, успео да направи узбудљиву представу која је… »

(Видео) Најјача фора из филма Лепа села лепо горе: Сигурно је нисте провалили, а видели сте је 100 пута!

Курир 15.06.2017
Прва годишњица без Милорада Мандића Манде прилика је да се, између осталог, присетимо и једне легендарне сцене из филма "Лепа села лепо горе", за коју многи ни не знају да је, заправо, сјајна интерна шала глумаца, на… »

(Фото) као холивудске звезде: Милош Биковић са девојком привукао огромну пажњу на црвеном тепиху

Курир 15.06.2017
Милош Биковић и његова девојка Аглаја Тарасова блистали су на црвеном тепиху на највећем руском филмском фестивалу. Фестивал Кинотавр одржава се у Сочију, а Биковић је отпутовао у друштву своје девојке, руске глумице која… »

Мајка храброст и људска зла: Повратак Бертолта Брехта

Недељник 15.06.2017
Због тога што је гледаоцу омогућио задовољство ослобађања од лажне очигледности коју скрива распоред места, Бертолт Брехт је отворио радикално ново поље позоришне репрезентације - у погледу форме и у погледу сврхе. Тај… »

Реплика Партенона направљена од књига на месту где су нацисти палили књиге

Блиц 15.06.2017
"Партненон од књига" аргентинске уметнице Марте Минухин је главна атракција овогодишње Документе (Доцумента), култне смотре савремене уметности која се одржава сваке пете године у универзитетском граду Каселу у Немачкој. Иако… »

Повратак групе Тхе Киллерс: Послушајте нову песму "Тхе Ман"

Б92 15.06.2017
Након премијере на ПЛАИ радију – представјамо нови сингл бенда Тхе Киллерс под називом "Тхе Ман"! Сингл "Тхе Ман" најављује пети по реду, дуго очекивани студијски албум, чија се објава ускоро очекује. Нови албум… »

Ристовски без коментара на то што је добио новац од комисије на чијем челу је био његов кум

Блиц 15.06.2017
Лазар Ристовски није желео данас да коментарише наводе из нашег текста објављеног у уторак у додатку "ПОП & Култура" у ком се открива да је на челу комисије Филмског центра Србије, која је доделила 40 милиона његовом филму… »