Култура архива вести 15.06.2017

Ремек-дела доступна свима: Сада свако може имати свог Ван Гога на зиду

Блиц 15.06.2017
Музеј Ван Гога објавио је да ће први пут у историји велики део своје колекције учинити доступном на захтев корисника. Захваљујући штампању на захтев (принт он деманд), сада ће свако имати могућност да поседује… »

Руски ансамбл "Александров" стиже у Београд

Вести онлине 15.06.2017
Академски ансамбл песама и игара руске армије "Александров" гостоваће у Београду 10. новембра, најавили су организатори. Концерт ће бити одржан у Великој дворани Центра Сава. Богата историја овог ансамбла тесно је испреплетена… »

Ловефест обара рекорде посећености од 3. До 5. Августа: Улазнице за камп у продаји од 16. јуна у подне

Курир 15.06.2017
Иако је до почетка једанаестог издања Ловефеста остало више од месец и по дана, а комплетан програм још увек није објављен, интересовање посетилаца из целог региона и западне Европе већ је достигло рекорде. Тако се, према… »

Рокенрол викенд у Дорћол Платзу

Данас 15.06.2017
Бад Мусиц фор Бад Пеопле организује рокенрол викенд у Београду под називом Бад Мусиц Боогалоо, а одржаће се 16. и 17. јуна у Дорћол Платзу. Обе вечери свираће по један домаћи и три америчка бенда, а активни живи сетови… »

Централна тема однос према руској култури

Данас 15.06.2017
Винаверови дани започели су синоћ у Шабачком позоришту представом "Твоја рука у мојој" по мотивима Антона Павловича Чехова. Данас почиње дводневни научни скуп "Станислав Винавер и руска култура", коме председавају проф… »

Светски дан музике Коларац обележава концертима и изложбом

Блиц 15.06.2017
Поводом Светског дана музике, 21. јуна, Коларчева задужбина организује програме који ће трајати од 18 до 23 часа. Осим концерата биће приређено и стручно вођење кроз изложбу "Свет звука". Пијаниста пореклом из Хонг Конга… »

Цинема Цити ове године на Петроварадину

Пресс 15.06.2017
Јубиларно, десето издање Цинема Цити интернационалног филмског фестивала биће ове године одржано од 1. до 3. септембра на новој локацији - Подграђу Петроварадинске тврђаве. Фото:Б92.нет Као и претходних година, посетиоци ће… »

Вечерас "На кафи" у Галерији Центра за културу Смедерево

Блиц 15.06.2017
У смедеревској Галерији Центра за културу вечерас у 19:30х биће отворена самостална изложба фотографија "На кафи" Анђеле Петровски. Ауторка је мастер студент документарне фотографије на Факултету примењених уметности. Идеја… »

Годину дана без Манде: Одржан помен глумцу, окупили се бројни пријатељи и колеге!

Курир 15.06.2017
Глумцу Милораду Мандићу Манди, који је изненада пре годину дана преминуо на сцени, данас је одржан помен у Саборној цркви у Београду. Поред супруге Ање и родбине, помену су присуствовали бројне колеге међу којима Никола… »

"Народно позориште" јубилеј прославља са Душаном Ковачевићем

Ало 15.06.2017
Окосница репертоара "Народног позоришта" у Београду, у јубиларној 150. сезони, биће домаћи драмски текстови, а већ сам почетак означиће повратак Душана Ковачевића у национални театар. Вршилац дужности директора Драме… »