Култура архива вести 15.06.2017

Горан Бреговић гост на извођењу балета "Краљица Марго" у Народном позоришту

Блиц 15.06.2017
Балет на музику Горана Бреговића "Краљица Марго" у кореографији и режији Крунислава Симића биће изведен у петак, 16. јуна на Великој сцени (19.30) под диригентском управом Весне Шоуц. "Гост на овом извођењу поводом 12… »

Данска краљица прогласила бубњара групе Металлица за витеза

Пресс 15.06.2017
Данска краљица Маргарета прогласила је витезом бубњара групе Металлица Ларса Улриха (53). Фото:Б92.нет Улрих, који је рођен у Данској, а у Америку се преселио кад му је било 17 година, проглашен је чланом витешког реда… »

Судије у кумовским односима, али нема сукоба интереса

Радио 021 15.06.2017
Судија Апелационог суда Сњежана Лековић тражила је да буде изузета из предмета у којем учествује и њен кум како би се избегла могућност доношења пристрасне одлуке, али је суд одбио њен захтев, сматрајући да нема основа… »

Лордан Зафрановић на отварању фестивала "Крокодил"

Блиц 15.06.2017
Књижевни фестивал Крокодил, упркос одсуству подршке Министарства културе и Града Београда, представиће од 16. до 18. јуна неке од најзначајнијих писаца различитих генерација из региона, а под слоганом "Припитомити таму"… »

Звезда серије Дадиља проговорила о језивом искуству: Због силовања сам добила рак!

Курир 15.06.2017
Глумица Фран Дрешер, најпознатија по улози у ситком "Дадиља", проговорила је о трауматичном догађају из своје прошлости када је нападнута и силована у свом дому. Дрен данас има 59 година, и каже да мисли да је силовање… »

Александар Палавестра: Хербаријум куриозитета

Арте 15.06.2017
У понедељак, 19. јуна у 19 часова у Галерији Графички колектив отвара се изложба "Хербаријум куриозитета", ликовног уметника и археолога Александра Палавестре. Цртеже, белешке и коментаре, представљене појединачно, или… »

Бернхард Хетзенауер: Лица Атине

Арте 15.06.2017
Годишњи изложбени програм настављамо посебном документарно-уметничком изложбом аустријског кустоса, мултимедијалног уметника и режисера Бернхарда Хетзенауера под називом Лица Атине, а коју отварамо у понедељак 19. јуна од… »

Музеј у срцу града

Арте 15.06.2017
Програми манифестације су намењени свим заинтересованим суграђанима и посетиоцима Београда, а састоји се од низа активности осмишљених и за децу и за одрасле, које нису увек карактеристичне за музејске просторе. Програм ове… »

Исидора открила зашто носи шешире (ФОТО)

Ало 15.06.2017
Прва асоцијација на књижевницу Исидору Бјелицу је шешир. Од како знамо за њу, она не скида шешире са своје главе. Има разне моделе, различитих величина и боја и стално их обнавља. Толико дивних дуса у зивоту сретнемо и… »

Брегина сам ћерка, али сам нормалан лик: Ја и у Паризу једем бурек и пасуљ!

Курир 15.06.2017
Талентована Ема Бреговић је одувек окружена уметношћу, па не чуди што јој је она постала животни позив. Ћерка музичара Горана Бреговића рођена је у Паризу, Ликовну академију је завршила у Нанту, а од прошле недеље… »