Извор: Данас архива вести 11.10.2017

Америка се "прави" да ратује против ИД

Данас 11.10.2017
Русија је оптужила Сједињене Државе да се само претварају да се боре против Исламске државе и да намерно умањују број ваздушних напада у Ираку како би омогућили "њиховој" групи милитаната да стигну у Сирију и да успоре… »

Више од очекиваног, мање од потребног

Данас 11.10.2017
Све, па и пласман најбоље фудбалске репрезентације Србије на Светско првенство у Русији може да се посматра кроз призму приче о полупразној и полупуној чаши, с довољно аргумената за аплаузе и хваљење једноипогодишњег… »

Стодневна мимеза

Данас 11.10.2017
* Идеја да се гестаповски проверавају боловања и крешу плате до бесмисла, као да су сви запослени манипуланти и варалице, не говори у прилог њеног разумевања потлачених. Напротив! По пети пут прошло је сто дана Вучићеве… »

Нема писца за "Окупацију" за ово време

Данас 11.10.2017
Већ четврту годину заредом поштоваоци, пријатељи и породица Мирка Ковача (1938-2013) окупљају се у Ровињу почетком октобра не би ли током неколико дана говорили о делу овог великана писане речи и једном од најзначајнијих… »

Едит Пјаф - Шансоњерка која је спојила улицу и гламур

Данас 11.10.2017
Едит Пјаф је била чувена француска певачица шансона и национална икона, данас је тачно 54. године од дана када је преминула. Као изузетна личност била је инспирација бројним композиторима, менторка многим младим уметницима и… »

(Ро)ботићи

Данас 11.10.2017
* Игра се брзо, ретко напад траје дуже од петнаестак секунд. Шутира се све више са дистанце од три поена, али се више и погађа, култ шута можда победи култ снаге. Гледам АБА лигицу пре неки дан, не знам више који меч и не… »

Власт жели да пороби правосуђе

Данас 11.10.2017
Стефановић: Представници Министарства правде се само декларативно залажу за независно правосуђе *Бољевић: Избор тема на јавним расправама говори да је посреди покушај да се пронађе нови канал за политички утицај на судије… »

Изложба Милене Павловић Барили у Ужицу

Данас 11.10.2017
Изложба Милене Павловић Барили (Пожаревац,1909 - Њујрок,1945), једне од најпознатијих представница европске уметничке аванграде, песникиње и хуманисткиње, отворена у Градској галерији Ужице и може се погледати до краја… »

Победничко "Но пасаран"

Данас 11.10.2017
* Срби које је трибунал у Хагу оптужио или осудио за ратне злочине, неке чак и за геноцид, промовишу се у националне хероје. Пише се нова прошлост. Ругању и анатеми излажу се људи који су, у годинама великог помрачења… »

Спиритуални роцк'н'ролл

Данас 11.10.2017
Пијанисткиња Нада Колунџија спада у ону сасвим ретку и отуда скупоцену врсту музичких уметника. Чим ово изговоримо, долазе нам у мисли и неке много узвишеније речи да се опише њено постојање и звучна мисија на овом… »