Извор: Данас архива вести 20.02.2019

ТЕНТ произвео 200 милиона евра струје мање од плана

Данас 20.02.2019
Највећа термоелектрана у Србији подбацила 17,5 одсто у 2018. Термоелектрана „Никола Тесла“ у Обреновцу прошле године произвела је 17,5 одсто струје мање него што је предвиђено производним планом што је изазвало већи… »

Јовановић: У суботу формирање Асоцијације слободних одборника

Данас 20.02.2019
Сви одборници у Србији који припадају странкама и организацијама потписницама „Споразума са народом“, као и независни одборници који желе да потпишу тај документ, формираће у суботу Асоцијацију слободних одборника, најавио… »

Извучен највећи добитак на Еуромилиону у историји Ирске вредан 175 милиона евра

Данас 20.02.2019
Власник добитног тикета на лутрији у Ирској освојио је у уторак џекпот вредан више од 175 милиона евра. То је највећи износ који је икада иједан учесник лутрије из Ирске освојио. Није познато где је добитни листић купљен… »

Министри: Србија и Албанија међусобно више да промовишу туристичке дестинације

Данас 20.02.2019
У циљу повећања туристичке размене потребна је боља промоција туристичких потенцијала Србије у Албанији, као и албанских туристичких дестинација на нашем тржишту, закључак је састанка министра трговине, туризма и… »

Критике папи због скандала о сексуалном злостављању у Католичкој цркви

Данас 20.02.2019
Двојица истакнутих кардинала Римокатоличке цркве поручили су бискупима да ставе тачку на саучесништво у случајевима сексуалног злостављања унутар цркве. Кардинали Бурке и Брандмулер послали су отворено писмо у којем наводе… »

Пашалић: Неопходно уредити начин двојезичне наставе у школама

Данас 20.02.2019
Данас се говори преко шест хиљада језика на планети, велики број њих је у опасности од изумирања, и према прогнозама до краја овог века половина ће нестати. Зато је од изузетне важности скренути пажњу на јединствену улогу… »

Рашковић Ивић: Подела КиМ би довела до егзодуса Срба који живе јужно од Ибра

Данас 20.02.2019
Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је да је „разграничење“ са косовским Албанцима противуставно и да ће, ако се то догоди, челници актуелног режима одговарати због тога када се власт промени, а… »

Ђилас: Систем актуелне власти се распада на свим пољима

Данас 19.02.2019
Један од лидера Савеза за Србију (СзС) Драга Ђилас изјавио је вечерас да се систем актуелне власти „распада на свим пољима“ и да председник Србије Александар Вучић неће још дуго владати. Он је казао да је Српска… »

Изетбеговић: Ако Србија призна независност Косова, сви радари се окрећу према БиХ

Данас 20.02.2019
Лидер Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбговић изјавио је да ће, у случају да Србија призна независност Косова, сви радари окренути према БиХ. Коментаришући најаву иницијативе за преиспитивање имена Република… »

Протести у Француској: Хиљаде људи устало против антисемитизма

Данас 20.02.2019
Хиљаде људи протестовало је широм Француске против све чешћих антисемитских напада. На Тргу републике у Паризу окупљени су носили транспаренте „Доста је“, а сличне поруке ношене су и у другим градовима. Протестима су… »