Друштво

Поднети захтеви за покретање инспекцијског надзора над две месне заједнице у Новом Саду

Радио 021 пре 24 сата
Иницијатори зборова грађана у новосадским месним заједницама "Гаврило Принцип" на Новом насељу и "Петроварадин", данас су поднели по три представке надлежним институцијама како би оне реаговале на кршење закона о локалној… »

Знате ли зашто свештеници само понедељком смеју да имају с*КС? Ево која још оштра правила постоје

Србија данас пре 24 сата
Многа правила се крше. Постоји много одредби у православном свету за које никада вероватно нисте чули, попут оне да православни свештеник може да има секс једном недјељно, и то понедељком! Правила су јасна: среда и петак су… »

Мало "светско чудо" у Југозападној Србији: Манастир Црна река провео у тајности 700 година!

Србија данас пре 24 сата
Још једна српска знаменитост се нашла на сајту Водича до скривених светских чуда - Атлас Обсцура, а сада се ради о манастиру Црна река. Они који су манастир посетили разумеће зашто је прво истакнута архитектура манастира… »

Смртоносни вирус из кине стиже и у Србију?! Стручњаци страхују из једног разлога!

Србија данас пре 24 сата
Кинески стручњаци су открили да је у питању мутирани короновирус. Опаки "кинески вирус" који је већ однео три живота и од којег је досад оболело више од 200 људи прети да стигне и у Србију, упозоравају стручњаци. Велики… »

Више од 140 доктора наука затражило од РТС-а да извештава објективно о актуелностима

Радио 021 пре 6 сати
Група од скоро 140 доктора наука затражила је од Радио-телевизији Србије (РТС) да истинито, објективно и професионално извештава о свим актуелним питањима и акутним проблемима у политичкој и друштвеној сфери. Наводећи да су… »

Новине: "Елиот тражи јаче ударце по Србији", "Каква је будућност ДС"

Б92 пре 1 сат
Дневна штампа у издању од уторка пише о ликвидацији вођа "шкаљараца" , будућности ДС, акцијама америчког конгресмена према Србији... Ликвидација Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини ударна је тема већине дневних… »

Ако Србија не подигне споменик Пупину, ја ћу то учинити

Политика пре 1 сат
Куд год је ишао Михајло Пупин, „Њујорк тајмс” га је пратио у стопу, а то је велика ствар. Толико је учинио у науци, за српски народ у Америци и за Србију. Он је Србију довео у Америку. Међутим, са стварањем Југославије… »

"Прикупљали смо тела убијених Срба, па их затрпавали"

Б92 пре 1 сат
Сведок Тужилаштва БиХ Миле Рибић рекао је да је током заробљеништва морао да прикупља и сахрањује тела убијених Срба у Босанском Петровцу. У наставку суђења бившем генералу и команданту 5. корпуса Армије БиХ Атифу… »

У Прешеву положили цвеће поред места где је био споменик погинулим припадницима ОВПМБ

Југ пресс пре 1 сат
ПРЕШЕВО У Прешеву су данас представници албанских политичких странака, полагањем венаца и цвећа испред зграде општине, обележили седам година од дизања споменика погинулим припадницима Олсободилачке војске Прешева… »

Српска црква и држава могле би у заједничку борбу за светиње — у међународној арени

Спутник пре 2 сата
Иницијатива да држава Србија и Српска православна црква формирају комисију која би у међународној арени штитила интересе верника могла би ускоро да заживи. По усвајању спорног црногорског Закона о слободи вероисповести… »

Друштво, најновије вести »