Економија

'Фиат-Крајслер' оптужен да је подмићивао синдикалце да траже веће плате у 'Џенерал моторсу'

Бета пре 1 дан
Производјач аутомобила "Фиат-Крајслер" (ФЦА) негира да је подмићивао синдикалце да траже веће плате у конкурентском "Џенерал моторсу" (ГМ) који га је због тога тужио за "рекетирање". У документима који су у петак поднети… »

Ствара се једна од највећих авио-компанија у Европи: ЛОТ купује немачки Кондор

Б92 пре 1 дан
Варшава -- Пољски авио-пријевозник ЛОТ купиће немачку авио-компанију Кондор, објавиле су у петак те две компаније. Тиме су најавиле стварање водеће авио-превозничке групе у Европи која ће годишње превозити више од 20… »

Лучић: Унитед Медиа забранила Телекому емитовање Н1 и СпортКлуба

СЕЕбиз пре 1 дан
БЕОГРАД – Координатор за интернет и мултимедију „Телеком Србија групе“ Владимир Лучић изјавио је синоћ да је швајцарска компанија Унитед Медиа, уз претњу кривичном пријавом, наредила „Телекому“ да искључи све… »

Кркобабић: Државну земљу уступити младима

Дневник пре 1 дан
БЕОГРАД: У Србији постоји око 200.000 хектара неискоришћеног државног земљишта, а министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић предлаже да се младим брачним паровима додели на коришћење до 50 хектара без… »

Купци траже "циркуларну" моду: Шпанска Зара и проблем бацања одеће

Б92 пре 1 дан
Барселона -- Активисти за заштиту климе боре се против јефтине одеће која врло брзо заврши у канти за ђубре. Тај метод до савршенства је довео шпански текстилни концерн – и он и даље истрајава на том концепту успеха… »

Обустављање извоза нафте из Либије резултирало губицима од више од 255 милиона долара

Бета пре 23 сата
Обустављање извоза нафте из Либије резултирало је губицима од више од 255 милиона долара, саопштила је данас национална нафтна компанија. У тој индустрији у Либији доминира Национална корпорација за нафту, која је саопштила… »

Индија и Бразил јачају сарадњу

Слободна Европа пре 1 дан
Индија и Бразил су данас договорили повећање трговине и инвестиција у читавом низу сектора као што су одбрана, рударство, биогориво, сајбербезбедност, храна, животна средина и здравство. Индијски премијер Нарендра Моди је… »

Многи се враћају: Возачи камиона и у Србији могу добро да зараде

Б92 пре 1 дан
Београд -- Посао возача камиона веома је цењен и добро плаћен, и код нас и у свету. Дејан Дејановић из Владимировца бави се тиме већ више од 20 година. Каже да тај позив није много тежак, али је одговоран, нарочито ноћу… »

Северна Македонија се озбиљно спрема за НАТО! Кренула да се наоружава

Мондо пре 1 дан
Министарство одбране Северне Македоније припремило је потписивање уговора са Пентагоном за прву траншу од 33 лака америчка оклопна борбена возила ЈЛТВ компаније, а већ је најављена и набавка већих возила Страјкер… »

Српски кабловски рат: "Телеком" тражи све канале

Вечерње новости пре 1 дан
Компанија "Јунајтед медија" оптужује државне оператере да су намерно скинуле телевизију Н1 са својих мрежа. ХД Вин: Иако нас СББ није звао, спремни смо на разговоре око "Арене спорт" "ТЕЛЕКОМ Србија" и сви оператери под брендом… »

Економија, најновије вести »