Економија

У центру Крагујевца прва ‘еколошка гаража’ за 200 аутомобила

Данас пре 5 сати
У центру Крагујевца је отворена прва надземна вишеспратна „еколошка гаража“ с 200 паркинг места, чија је изградња коштала близу 360 милиона динара. Гаража која ће радити 24 часа има пет спратова, соларне панеле и… »

Ове године се мање куповало на српским пијацама: Који производи су се најбоље продавали?

Србија данас пре 5 сати
Републички завод за статистику изнео нове податке. Укупна вредност промета пољопривредних производа на пијацама за првих девет месеци ове године, изражена у текућим ценама је у односу на исти лањски период мања за осам… »

Постављен камен темељац за систем одсумпоравања у ТЕНТ Б: ЕПС гради треће постројење за одсумпоравање

Србија данас пре 4 сати
Вредност изградње постројења у ТЕНТ Б је 210 милиона евра. У ЕПС-овој термоелектрани "Никола Тесла Б" постављен је камен темељац за изградњу постројења за одсумпоравање димних гасова које ће допринети заштити животне… »

Фејсбук враћа новац после погрешне процене учинковитости реклама

Каматица пре 6 сати
Компанија је грешку исправила у септембру и сада нуди надокнаду клијентима на које је погрешна процена коштала, али није навела колику накнаду треба да исплати оглашивачима. Грешка у “цонверсион лифт” сервису за процену… »

Општина Брус мења план за брзећку гондолу - Мање простора за жичару, више за хотеле

Екапија пре 6 сати
Општина Брус огласила је поновљени јавни увид у Нацрт измена дела Плана генералне регулације за насеље Брзеће на Копаонику, о којем је еКапија писала почетком године, због измена појединих делова плана. Овим планом регулише… »

Геронтолошки центар у Зрењанину реконструише и дограђује комплекс за смештај корисника

Екапија пре 5 сати
Град Зрењанин огласио је јавни позив за презентацију урбанистичког пројекта за реконструкцију и нову градњу геронтолошког центра Зрењанин. Инвеститор пројекта је Геронтолошки центар Зрењанин, а пројектант фирма Про-Инг доо… »

ПОРЕД ФРИЛЕНСЕРА ПОРЕЗ ЋЕ ПЛАЋАТИ И ГАСТАРБАЈТЕРИ?

РТВ Нови Пазар пре 5 сати
Удружење фриленсера и предузетника Србије наводи на свом сајту да, према важећем Закону о порезу на доходак грађана, Србија порез и доприносе за пензијско и здравствено осигурање може захтевати не само од фриленсера, већ и… »

АДБООКА за СОС Дечија села Србије

Екапија пре 6 сати
Промоција другог издања публикације АДБООКА, у издању Маркетинг мреже и уз медијску подршку листа Недељник, организована је на шестом националном фестивалу интегрисаних комуникација КАКТУС 2020. У питању је јединствена… »

НАТО: Свађа око повећања плата

Бизнис и финансије пре 6 сати
Челници Алијансе затражили су да плате њиховог међународног особља буду пвећане за 2,2 одсто, што би био највећи раст зарада у протекле четири године. Неке европске чланице су одбиле овај захтев. Шта више, један… »

Оаза инвест планира изградњу зграде са 12 станова у Врбасу

Екапија пре 6 сати
Општинска управа општине Врбас - Одељење за урбанизам, стамбене послове, заштиту животне средине и енергетски менаџмент издало је грађевинску дозволу инвеститору Оаза инвест д.о.о. из Куцуре. У плану је изградња… »

Економија, најновије вести »