Б92

Министарство правде: Србија напредује у примени ГРЕКО препорука

Б92 пре 21 сат
Србија је у односу на 2019. годину постигла напредак у усклађености са ГРЕКО препорукама, саопштено је из Министарства правде. Према најновијем извештају Група држава за борбу против корупције (ГРЕЦО), две препоруке потпуно су… »

Возач аутобуса се бранио да није видео дете, одређен му притвор

Б92 пре 11 сати
Возач аутобуса на линији 18 Р.Д. саслушан је данас у Трећем основном тужилаштву у Београду. Он се сумњичи да је одговоран за саобраћајну несрећу у којој је у уторак у Земуну тешко повређен 4-годишњи дечак, који је од… »

"Вучић није позван на суђење, Обрадовић то није предложио"

Б92 пре 14 сати
Суђење по тужби лидера Двери Бошка Обрадовића против Александра Вучића јер га је у медијима назвао фашистом завршено је у Првом основном суду у Београду. Првостепена пресуда се очекује у законском року од 30 дана. На… »

Запосленима у установама културе 100 одсто плата ако добију ковид

Б92 пре 17 сати
Запослени у установама културе имаће право на накнаду плате у висини од 100 одсто просечне плате остварене у претходних 12 месеци ако је инфекција коронавирусом или мера изолације узрок спречености за рад. То је предвиђено… »

Ердоган и Турска: Доживотни затвор за официре због покушаја државног удара у Турској

Б92 пре 20 сати
Они су наводно из војне авио базе Акинчи у близини Анкаре руководили планом за преврат. Суд у Турској осудио је више десетина људи на доживотне казне затвора у једном од најобимнијих процеса у покушају државног удара из… »

У Новом Саду проглашена ванредна ситуација

Б92 пре 21 сат
Нови Сад -- У Новом Саду данас је проглашена ванредна ситуација због погоршане епидемиолошке ситуације настале ширењем заразне болести ковид 19. Одлука је донета на седници Градског штаба за ванредне ситуације у циљу… »

(Не)могућа мисија

Б92 пре 23 сата
Прва "меч лопта". Тако може да се назове гостовање Црвене звезде Генту у Лиги Европе, иако у том опису постоји много фактора. Чињеница је да би победа, врло вероватно и реми, отворили врата европског пролећа, али црвено-бели… »

Брнабићева: Нико не бежи од одговорности

Б92 пре 11 сати
Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да нико у систему не бежи од одговорности у вези са борбом против коронавируса. Она је додала да нико не бежи ни од личне одговорности, али сматра да је треба тражити када прође… »

Возите опрезно: Магла и поледица на путевима

Б92 пре 11 сати
Поред магле која смањује видљивост, током ноћи могућа је и поледица због нижих температура, упозорио је вечерас возаче Ауто-мото савез Србије. Према последњим информацијама добијеним од ЈП "Путеви Србије", нема… »

Нехамер: Бечки терориста планирао напад и на цркве

Б92 пре 17 сати
Беч -- Исламски терориста Кујтим Фејзулај, који је 2. новембра у Бечу извршио оружани напад и убио четири, а повредио више од 20 особа, планирао је напад и на цркву. Ово је саопштено данас на конференцији за штампу… »

Б92, најновије вести »