Дојче веле

Између слободе мишљења и „одвратних карикатура“

Дојче веле пре 10 сати
Важна тема за немачке медије јесте спор Француске и Турске али и низа исламских земаља око става француског председника Макрона да се у име слободе мишљења заузме за право на објављивање карикатура Мухамеда. ДВ.ЦОМ Тешка… »

Зашто Немачка жели да победи Бајден?

Дојче веле пре 15 сати
Већина Немаца се нада победи Џоа Бајдена на председничким изборима у САД (3.11.). Јер, после четири године Доналда Трампа, немачко-америчко пријатељство је прилично нарушено. Да ли би Бајден могао да га поправи? Која је… »

Грчка има велики проблем са десницом

Дојче веле пре 15 сати
Антисемитизам у Грчкој је и даље веома раширен мада тамо живи мало Јевреја. Међутим, жртве милитантног десног екстремизма 21. века у тој земљи Европске уније сада су мигранти, хомосексуалци и антифашисти. У Грчкој постоји… »

Већина грађана за нови Устав Чилеа

Дојче веле пре 11 сати
Чилеанци су на референдуму јасном већином гласали за реформу Устава. Према прелиминарним резултатима 78 посто је гласало за промене Устава који потиче из времена диктатуре генерала Пиночеа. ДВ.ЦОМ Прво пуцају, онда све остало… »

Меркел: Чекају нас веома, веома тешки месеци

Дојче веле пре 11 сати
У читавом низу земаља има толико новозаражених короном да готово уопште више не може да се утврди појединачни извор. У Немачкој је у последња 24 часа 8.658 нових случајева, у Француској преко 50.000! ДВ.ЦОМ Вакцина… »

Етничко чишћење парка

Дојче веле пре 15 сати
Губи ли држава Србија монопол силе, јер крајња десница преузима ствар у своје руке, како кажу једни? Или је то само још једна игрица из напредњачко-тајнослужбашке кухиње, како тврде други? Народна патрола прети. У парку… »

Вакцина стиже – маске остају

Дојче веле пре 1 дан
Сва је прилика да ће прве вакцине против короне добити одобрење за масовну употребу до краја године. Али, стручњаци упозоравају да то неће бити чудотворно оружје и да ћемо још годинама држати одстојање и носити маске… »

Убица из Дрездена – исламиста који није депортован

Дојче веле пре 1 дан
Једна особа је мртва, друга тешко рањена. Напад ножем у Дрездену вероватно има исламистичку позадину. При томе, починилац је раније хтео да напусти Немачку, а Немачка је хтела да га депортује. Зашто то није успело… »

Кубанци за Трампа – страх од „социјалиста“

Дојче веле пре 1 дан
Гласови бирача латиноамеричког порекла одлучујући су за председничку трку на Флориди. Многи од њих подржавају Трампа – посебно потомци имућних Кубанаца који су напуштали своју земљу након револуције. Кармин се… »

Бивши Југословени и њихове нове историје

Дојче веле пре 1 дан
Четврт века након усташког геноцида над Србима било је безброј бракова Срба и Хрвата. А четврт века након Дејтона о помирењу нема говора, пише новинар и познавалац Балкана Норберт Мапес-Нидик у ауторском тексту за ДВ… »

Дојче веле, најновије вести »