Дојче веле

Америка саму себе раставља

Дојче веле пре 1 сат
Немири због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда чине видљивим дубоке поделе у друштву и политици САД. Доналд Трамп користи те немире за себе – и могао би у томе да буде успешан. Џозефу Бајдену је доста. „Еноугх!“… »

Саудијска Арабија у Јемену – и ратује и помаже

Дојче веле пре 1 сат
УН описују ситуацију у Јемену као највећу хуманитарну катастрофу на свету. Корона ју је још више отежала. Саудијска Арабија која тамо пет година ратује против Хутијеваца, сада организује донаторску конференцију за Јемен… »

Теорија, мит или идеологија завере?

Дојче веле пре 1 сат
Не, пандемију корона-вируса није изазвао Бил Гејтс како би уградио микрочипове људима у свету. Већина људи сврстава такве тврдње у „теорије завере“. Али постоје и бољи изрази за то. Током пандемије корона-вируса, наука… »

Ратни злочинци желе у Скупштину Србије

Дојче веле пре 22 сата
„Под Вучиц́ем у Србији одраста генерација која нема појма о историји“. Тако о кандидатурама Војислава Шешеља, Драгана Васиљковића и неких других личности на изборима у Србији, пише швајцарски „Тагесанцајгер“… »

Брегзит: Игра у којој противници јуре једни ка другима

Дојче веле пре 1 дан
Преговори о будућем односу Европске уније и Велике Британије су у слепој улици и постоји реална опасност да пропадну. Да би се то избегло, Лондон би морао да затражи продужење рока за постизање договора. „Нисмо нешто… »

Смрт Џорџа Флојда подсећа нас и на расизам у Европи

Дојче веле пре 18 сати
Насиље због расизма које је избило у САД отвара ране и у Европи, указује новинар ДВ Чипонда Чимбелу. И наглашава: дрско је рећи „буди срећан што си овде, у САД убијају црнце, а овде не“. Смрт Џорџа Флојда била је… »

Политичко убиство које је покренуло Немачку

Дојче веле пре 1 дан
Пре годину дана, 2. јуна 2019, убијен је политичар ЦДУ Валтер Либке – зато што се залагао за мигранте. За убиство је осумњичен десничарски екстремиста. Тај догађај био је својеврсна прекретница у Немачкој. Жртва није… »

САД: збогом слободи медија?

Дојче веле пре 24 сата
Хушкање, мржња, исмевање… Насиље над медијима и демонстрантима у САД показује како се гуши слобода медија. Трампова стратегија постоји и у другим западним демократијама. Демократски грех са најавом. И западне демократије… »

„Размена територија није решење“

Дојче веле пре 21 сат
Спорном пресудом Уставни суд Косова припремио је терен за формирање нове владе. Поново је актуелна идеја о размени територија – о чему за ДВ говори известитељка Европског парламента за Косово Виола фон Крамон-Таубадел… »

„Потребна нам је нова стратегија за Роме“

Дојче веле пре 1 дан
У време короне Роми у источној Европи су још више стигматизовани и маргинализовани. Романи Розе, председавајуц́и Централном савету немачких Синтија и Рома, у интервјуу за ДВ позива на одлучне кораке против антициганизма. ДВ… »

Дојче веле, најновије вести »