Дојче веле

За спас планете треба да једемо много мање меса?

Дојче веле пре 18 сати
Соја се махом користи као сточна храна. Вртоглави раст приноса значи крчење прашума и пораст употребе меса. Борци за заштиту планете тврде: људи морају да једу седам пута мање меса и осам пута мање млечних производа… »

Како живе бивши шпијуни?

Дојче веле пре 18 сати
ЦИА је наводно пре две године из Москве повукла тајног агента запосленог у Кремљу. Шта се с њим након тога догодило? О успонима и падовима бивших шпијуна за ДВ говори Крис Коста, бивши саветник Доналда Трампа. Америчка… »

Комунизам је рушен сновима, а данас је ту огорчење

Дојче веле пре 19 сати
Плишане револуције на истоку Европе значиле су почетак промена које су морале бити овакве – споре и напорне. Ту се крије разлог јачања популиста и данашњег односа према ЕУ, пише у ауторском тексту за ДВ Ивајло Дичев… »

Жути прслуци у црном – хаос у Нанту

Дојче веле пре 20 сати
Сукоби демонстраната и полиције у Нанту обележили су нови протест Жутих прслука. Демонстрације се и даље одржавају сваке суботе иако је број учесника опао. Незадовољници и полиција оптужују једни друге за насиље. Тек је… »

Бриселу се не допада српско јахање на два коња

Дојче веле пре 1 дан
Угледни берлински дневник Тагесшпигел пише о приступању Србије Евроазијској унији и критикама које се поводом тога чују из Брисела. Лист то оцењује наставком „балансирања на жици између истока и запада“. „То је тек… »

Мало „огњишта“, мало инвестиције

Дојче веле пре 1 дан
Милион евра за Дрвар обећао је председник Србије Александар Вучић. Током посете том градићу нису изостали ни јаки национални тонови. Но људе у том крају више тишти немаштина и мањак посла. Због тога се исељавају. „А… »

Едвард Сноуден: Прате нас на сваком кораку

Дојче веле пре 1 дан
Човек који је раскринкао масовну присмотру од стране америчких служби сада упозорава на јачање интернет-концерна. Сноуден је говорио за више немачких листова, рекавши између осталог да се нада азилу у Немачкој. Већ је… »

Станодавци против замрзавања кирија

Дојче веле пре 1 дан
У Берлину је забрањено поскупљење кирија. О томе се размишља широм Немачке јер многи све теже плаћају становање. Али они који граде и издају станове су друкчијег мишљења – кажу, проблем није у њима него у… »

Град легенди, Маркса и вина

Дојче веле пре 1 дан
Ако се једног сунчаног јутра пробудите у Триру требало би да се задивите због тога што тај град себе види као много старију насеобину и од Рима, а камоли од таквих жутокљуних градова какви су Берлин или Хамбург. Изађете на… »

Јевреји и муслимани имају исте проблеме у Европи

Дојче веле пре 3 дана
Дијалог рабина и имама је нешто сасвим ново када је реч међурелигијској сарадњи. И то је јасан одговор на раст популизма. Са састанка поручују: Ко би други требало да укључи аларм за узбуну ако не муслимани и Јевреји? Место… »

Дојче веле, најновије вести »