Дојче веле

Уместо да „извозимо“ људе, извозићемо знање

Дојче веле пре 5 сати
Проблем одласка медицинских сестара и техничара из Хрватске тренутно није толико изражен колико је био прошлих година. Али, никад неће нестати јер је увек негде „трава зеленија“. Медицинска школа Осијек је једна од… »

Суживот различитих доживљаја прошлости

Дојче веле пре 1 сат
Мостар је изведени проблем, а решење за подељени град, како су се сложили бивши лидери региона, решење је и за БиХ али и за земље Балкана које још траже начин да живе са различитим доживљајима прошлости. На панел… »

Покрет правде за правду

Дојче веле пре 5 сати
Група „Правда за Давида“ сада је политичка партија „Покрет правде“. Циљ је борба за истину и боље друштво у којем ће правда бити „главна водиља“. Шта се може очекивати од ове нове политичке снаге у БиХ? Више… »

Самит по руском укусу

Дојче веле пре 5 сати
Дијалог је потребан. Али самит о Украјини само је одгодио решавање проблема, сматра Бернд Ригерт. Москва може бити задовољна самитом у Паризу. Ствари иду супер, то је вероватно на предбожићном сусрету на врху у Паризу… »

Колико кошта усељење у Белу кућу?

Дојче веле пре 11 сати
Сенаторка Камала Херис повукла се из трке за председницу САД уз образложење да напросто нема довољно пара за кампању. Колико милијардери имају веће шансе да победе? И да ли је то праведно? „Две ствари су важне у политици… »

Пет највећих произвођача оружја – сви из САД

Дојче веле пре 1 дан
Сто највећих фирми за производњу оружја прошле године повећало је промет за скоро пет одсто, објавио је стокхолмски институт СИПРИ. Американци доминирају док се руски промет благо смањио. Нема података за Кину. Сто највећих… »

Градски превоз: бесплатан или квалитетан?

Дојче веле пре 1 дан
Више немачких градова нуди бесплатне карте за градски превоз у одређеним данима. То је експеримент који би требало да убеди грађане да смање коришћеје аутомобила како би ваздух био чистији. У мају 2018, Европска комисија… »

Климатске промене: Паника у Немачкој

Дојче веле пре 1 дан
Не само што се клима мења, већ је и дебата о њој све врелија. Рационално вођене дискусије све су ређе. У временима страха, аргументи губе своју снагу, сматра у свом коментару о клими Зоран Арбутина. "Желим да се… »

Градоначелник Истанбула у тихом рату с Ердоганом

Дојче веле пре 1 дан
Екрем Имамоглу је нешто више од пет месеци градоначелник Истанбула. Међутим, турски председник Ердоган се не одриче утицаја у метрополи и на разне начине покушава да ограничи његову моћ. Социјалдемократа Екрем Имамоглу… »

Лева скретања – СПД поставља услове

Дојче веле пре 1 дан
Повећање минималца, задуживање и инвестиције, више пара за борбу против климатских промена… Социјалдемократе имају низ захтева за коалиционе партнере. Да ли је то почетак краја владајуће коалиције Ангеле Меркел? Богати би… »

Дојче веле, најновије вести »