Дојче веле

САД дочекују 4. јул с рекордним ударом короне

Дојче веле пре 1 сат
С обзиром на нагли пораст броја нових случајева короне, многе америчке савезне државе поново уводе рестрикције. Пре празничког викенда затварају се плаже или уводи обавеза ношења маске. Ипак, биће и славља. Баш пред… »

Балкан има велика очекивања од немачког председавања ЕУ

Дојче веле пре 8 сати
У Немачко председавање Савету Европске полажу се велике наде – између осталог и на Западном Балкану. Шест земаља у том региону очекује подршку у процесу проширења, а млади пре свега желе – олакшице за путовања… »

Како преуредити родну кућу Адолфа Хитлера?

Дојче веле пре 6 сати
Дуго се размишљало шта учинити с родном кућом нацистичког диктатора Адолфа Хитлера у аустријском Браунауу. За архитекте је велики изазов да истовремено и задрже – али и да заташкају прошлост. „Наравно да се човек… »

За сада одложена одлука о Аја Софији

Дојче веле пре 7 сати
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган жели да Аја Софију, некада цркву и једини преостали траг хришћанског Цариграда, претвори у џамију. Доношење одлуке о томе Суд је за сада одложио. Аја Софија не само да је… »

Србија и Косово: Привреда као пример

Дојче веле пре 40 минута
Србија и Косово јесу у политичком спору, али Привредне коморе уско сарађују. Такве односе је, међутим, тешко замислити на другим нивоима, пише лист „Франкфуртер алгемајне цајтунг“. Специјални представник америчког… »

„Док дођеш до драгог Бога, поједу те свеци“

Дојче веле пре 3 сата
Све више људи се усуђује да прича о условима рада у месној индустрији „Тенис“, као и о махинацијама кооперантских фирми из Румуније. Редакцији ДВ на румунском свакодневно се јављају људи који тамо раде. „Ми радимо код… »

Црна Гора – „Истополни брак је императив“

Дојче веле пре 5 сати
Црна Гора је као трећа балканска земља законом усвојеним у парламенту легализовала истополно партнерство. „Али, не заборавите: то није брак као у Немачкој“, подсећа немачка штампа. „Радост је огромна због легализације… »

Медији на немачком: Србија проиграла поверење

Дојче веле пре 1 дан
„Бројеви се улепшавају, ситуација је гора него што се представља“, тако о ситуацији у Новом Пазару извештава немачки ЗДФ. А наслов коментара у бечком Стандарду гласи: „Србија је проиграла поверење“. „Када је… »

Аларм због екстремиста међу немачким специјалцима

Дојче веле пре 1 дан
Војни успеси немачке елитне јединице КСК сматрају се одличним. Али нешто није у реду с духом те јединице. Због тога министарка одбране сада мора да делује, сматра Кристоф Штрак. Сва звона звоне на узбуну: у неким деловима… »

Пресуда и једна нова оптужница за ратни злочин

Дојче веле пре 1 дан
Милан Драгишић поново је осуђен на четири године затвора за убиство једног и покушај убиства два бошњачка цивила 1992. у БиХ. Тужилаштво за ратне злочине у Београду подигло је нову оптужницу – за злочин на Косову… »

Дојче веле, најновије вести »