Дојче веле

Зеленски у тамном вилајету

Дојче веле пре 12 дана
Да ли је Трамп вршио притисак на украјинског председника да покрене истрагу против Џоа Бајдена? То је питање свих питања у САД. Та пажња ставља Зеленског у тешку позицију: не би да се замери ни Трампу ни Бајдену… »

Јоханис тражи други мандат, Румунија тражи „нормалност“

Дојче веле пре 12 дана
Румунски председник Клаус Јоханис важи за фаворита у другом кругу председничких избора у Румунији у недељу. Он је у отвореном рату са посткомунистичком странком ПСД коју оптужује за урушавање правне државе и корупцију… »

Случај несуђеног доктора Малог – још није готово

Дојче веле пре 13 дана
Прави епилог би био одлазак Синише Малог у политичку ропотарницу. Не зато што нема ваљан докторат – шта ће му? – него зато што је крао туђи рад и лагао о томе, коментарише новинар ДВ Немања Рујевић. Етички одбор… »

Шпијунска афера у Србији: Много буке, мало детаља

Дојче веле пре 13 дана
Нова шпијунска афера тресе Србију. После афере Крушик и наводне продаје оружја Украјини, сада је ту снимак на којем руски обавештајац даје новац пензионисаном потпуковнику Војске Србије. Шта се крије иза свега тога? Након… »

Суд одбацио тужбу Саше Радуловића против ДВ

Дојче веле пре 13 дана
Земаљски суд у Бону одбацио је тужбу председника покрета „Доста је било“ Саше Радуловића против ДВ. Пишући о пореском дугу овог политичара у САД, ДВ је, према виђењу суда, извештавао о „истинитим чињеницама“… »

БиХ, профитери и темпирана бомба

Дојче веле пре 13 дана
Земља која никада није изашла из послератног времена, све је даље од промена. Откако ју је Макрон прогласио за темпирану бомбу, излаз из кризе за БиХ на дужи период је блокиран, оцењује Норберт Мапес-Нидик. Темпираном бомбом… »

Србија – улазна капија за илегалне мигранте?

Дојче веле пре 13 дана
Франкфуртер алгемајне цајтунг: Србија и РС наводно спречавају обезбеђивање источне границе БиХ, а Србија је и улазна капија за мигранте јер има безвизни режим са Бурундијем, Индонезијом, Индијом, Тунисом или Русијом… »

Ко може да спречи Турску да узима кипарски гас?

Дојче веле пре 13 дана
Уместо да се ситуација око огромног налазишта фосилног горива у мору око Кипра смирује, оно постаје све опасније. Упркос притисцима ЕУ Турска и не помишља да се одрекне тог блага у туђем дворишту. Јоргос Лакотрипис, министар… »

Ко нуди више за Хитлеров шешир?

Дојче веле пре 13 дана
За Хитлеров шешир 50.000 евра, за хаљину Еве Браун 4.600. То су била само два од укупно 842 предмета из националсоцијалистичког доба који су били понуђени на једној спорној аукцији о којој се ових дана много расправља. Ако… »

Жртве балканске крчме

Дојче веле пре 13 дана
Нацрт закона о борачко-инвалидској заштити у Србији подразумева да статус цивилног инвалида неће имати жртве „Олује“ ни жртве из Сјеверина. Како је то регулисано у Босни и Херцеговини и Хрватској? Иако је министар за рад… »

Дојче веле, најновије вести »