Јужне вести

Дан примирја у Првом светском рату: Србија обележава скромно и нерадно

Јужне вести пре 10 сати
Гетти/САКИС МИТРОЛИДИС У Србији се Дан примирја обележава од 2012. године. У специјалном вагону маршала Фернинанда Фоша, у шуми код града Компјењ у Француској, пре тачно 101. годину, Немачка је потписала капитулацију. Крај… »

Боливија и Моралес: Након оставке председника стижу дани неизвесности

Јужне вести пре 8 сати
АФП Моралес је у телевизијском укључењу објавио оставку Председник Боливије Ево Моралес дао је оставку након 14 година на власти, због немира након спорних резултата избора. Оставка председника Моралеса доноси дане… »

Џокер и зарада: Најпрофитабилнији филм свих времена заснован на стрипу

Јужне вести пре 4 сата
Гетти Имагес Јесте ли погледали Џокера? Џокер је постао најпрофитабилнији филм заснован на стрипу, зарадивши до сада више од 950 милиона долара широм света. Прича о томе како Артур Флек (ког глуми Хоакин Финикс) постаје… »

ББЦ се извинио због погрешног видео снимка о Дану сећања

Јужне вести пре 7 сати
Гетти Имагес Слика са јучерашњег догађаја ББЦ се извинио због грешке и објављивања снимка од пре неколико година, на ком Борис Џонсон полаже венац током обележавања Дана сећања. Корпорација је саопштила да је због… »

Доктори који „хакују мозак" - електрода у глави контролише жељу за дрогом

Јужне вести пре 9 сати
Пацијентима са дугогодишњом зависношћу од наркотика биће у мозак у уграђен имплант, који би требало да регулише њихову потребу за дрогом, што је прво такво испитивање у Америци. Џерод Бакхалтер има 33 године и више од… »

До краја недеље смањен притисак воде од Сићева до Виника

Јужне вести пре 11 сати
Због неодложних радова на магистралном цевоводу биће смањен притисак воде онима који станују на потезу од Сићева до Виника, кажу у ЈКП Наиссус, а тако би требало да буде до недеље, 17. новембра. У Водоводу напомињу да ће… »

Ухапшено 13 особа због корупције и намештања тендера у Гаџином Хану

Јужне вести пре 4 сата
Због сумње да су фалсфиковали и прилагођавали документа за набавку специјализоване опреме, исту набављали по вишим ценама у односу на тржишне и тиме оштетили ЈП Дирекција за изградњу и комуналне послове општина Гаџин… »

Камион налетео на дивље свиње на ауто-путу код Банцарева

Јужне вести пре 6 сати
Камион који се кретао из Пирота ка Нишу, ударио је ноћас у стадо дивљих свиња које су изашле на нови ауто-пут, јер је неко исекао заштитну ограду, сазнају Јужне вести. Пиротској полицији пријављено је да су два камиона… »

Српска десница формирана и у Сврљигу, Вацић најавио протеривање "жутих" из свих институција

Јужне вести пре 8 сати
Без запаљиве и претеће реторике по којој је већ постао препознатљив након својих говора у Бујановцу и Шапцу,лидер Српске деснице Миша Вацић је у Сврљигу хвалећи локалну власт због, како је рекао, борбе за српског сељака… »

Омладинска “Златна рукавица” ове године у Лесковцу

Јужне вести пре 8 сати
Најбољи млади боксери са простора бивше Југославије одмериће снаге на традиционалном Међународном такмичењу “Златна рукавица”, а овогодишњи домаћин је Лесковац. Такмичење се одржава од 5. до 7. децембра. Ово велико… »

Јужне вести, најновије вести »