РТС

Једно "да" које може да значи продужетак неколико живота

РТС пре 4 минута
Када се један живот угаси нечије завештање органа, али и једно "да" породице, може да значи спасавање и продужетак неколико живота. У србији је слика следећа – на срце, јетру, бубрег, плућа, трансплантацију рожњача… »

Данас су Духови

РТС пре 4 минута
Данас је дан Свете Тројице, један је од најзначајних хришћанских празника којим је завршено оснивање Христове Цркве. На данашњи дан цркве и домови ките се зеленим гранчицама и посипају травом. Празник Свете Тројице… »

Варљиво пролеће у Србији – смена Сунца и облака

РТС пре 4 минута
Прогнозе метеоролога кажу да се време наредних дана неће мењати. Влада варљиво пролеће. Остајемо под утицајем топлог ваздуха. Данас се очекује променљиво облачно време, понегде са краткотрајним пљусковима са грмљавином… »

"Нигдина" Јасне Вишњић у СКЦ-у

РТС пре 4 минута
Бројни изложбени простори широм Србије почели су да раде, а међу њима је и београдски Студентски културни центар. У Великој галерији отворена је изложба "Нигдина", сликарке Јасне Вишњић. Читање слика почиње од порука… »

Може ли Турска да оствари сан о ловцу пете генерације и да ли су Руси лажно скромни

РТС пре 4 минута
Док Турска ради на ловцу пете генерације ТФ-икс, неки аналитичари сумњају у способност те земље да произведе такав авион. С друге стране, има и оних који верују да ће турска летелица представљати значајну конкуренцију… »

Број заражених у свету премашио седам милиона, викенд без полицијског часа у Турској

РТС пре 1 дан
Број заражених коронавируса у свету прешао је седам милиона, а преминуло је скоро 400.000 људи, показују подаци агенције Ројтерс. Најтежа ситуација је у САД, где је оболело више од 1,9 милиона људи. Број заражених у Русији… »

РИК: Три листе имају 48 сати да уклоне недостатке

РТС пре 10 сати
Републичка изборна комисија (РИК) усвојила је закључке на основу којих се подносиоцима три изборне листе налаже да у року од 48 сати од достављања закључка, отклоне недостатке својих листа како би оне могле бити… »

Преминуло готово 400.000 људи широм света, Болсонаро прети изласком Бразила из СЗО

РТС пре 1 дан
У свету је забележено више од 6,8 милиона случајева заразе коронавирусом, а од последица заразе преминуло је преко 398.000 људи. Опоравило се више од 3,3 милиона особа. Највише је заражених и преминулих у САД, а велики број… »

Зашто је Десанка нестала у прекрајању књижевне историје

РТС пре 13 сати
Завод за унапређење образовања и васпитања Републике Србије реформисао је програм за 3. и 4. разред гимназије, програм је потом усвојио Национални просветни савет. Програм за 3. разред почеће да важи од септембра ове… »

Вучић: Снажно ћемо се борити за КиМ, али за нас нема срећног решења

РТС пре 17 сати
Председник Александар Вучић изјавио је да се не може очекивати да ће велике силе променити став о самопроглашеној независности Косова, као ни став да нема промене граница. Вучић је рекао да га је насмејала изјава министра… »

РТС, најновије вести »