РТВ

Планиран терористички напад на Дечане, ухапшен мушкарац

РТВ пре 12 сати
ПРИШТИНА - У Приштини је у суботу ухапшен А. И. (38) због сумње да је планирао да изведе терористички напад на манастир Високе Дечане, преноси Косово онлајн. Како се наводи, А. И. је у поподневним сатима пришао Х.Х. и… »

Судар авиона на франкфуртском аеродрому

РТВ пре 12 сати
ФРАНКФУРТ - Авион јужнокорејске авио компаније Кореан Ер сударио се са авионом Ер Намибије након слетања на франкфуртски аеродром. Судар се догодио у суботу у 18.20 и том приликом оштећени су хоризонтални стабилизатор на… »

Ружић: Бојкот ће од опозиције направити "друштво мртвих песника"

РТВ пре 15 сати
БЕОГРАД - Министар за државну управу и локалну самоуправу Србије и функционер Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић изјавио је "да јединствени бирачки списак никада није био ажурнији, да ће бити уређена база података… »

Шкоро: Нетачно пренета изјава о Јасеновцу

РТВ пре 3 сата
ЗАГРЕБ - Независни кандидат за председника Хрватске Мирослав Шкоро каже да је изјавио "да ће прекопати све архиве", а не "да ће прекопати Јасеновац", како су објавили медији у суботу. "Оно што се догодило протеклих дана јесте… »

Мање погинулих на путевима - безбедност и даље изазов

РТВ пре 7 сати
БЕОГРАД - Од почетка године на путевима Србије погинула је 471 особа, а 16.679 је задобило телесне повреде у саобраћајним незгодама, рекао је данас Начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Небојша Арсов у Београду приликом… »

Гасовод кроз Србију стигао до Мађарске - дневно се постави 1,5 км цеви

РТВ пре 8 сати
ВЕЛЕБИТ - Изградња магистралног гасовода кроз Србији стигла је границе између Србије и Мађарске. У току су радови у Општини Кањижа, код села Велебит и Војводе Зимоњића на постављању цеви. Реч је о изградњи гасовода од… »

Пашалић: Боље заштити децу од сексуалног злостављања

РТВ пре 9 сати
БЕОГРАД - Право на заштиту од свих облика насиља данас представља основно право сваког детета, али у нашој стручној и широј јавности и даље постоји неразумевање ове појаве, посебно сексуалног злостављања деце, његових… »

Италијански адвокат: Бранићу српске жртве НАТО

РТВ пре 14 сати
БЕОГРАД - Италијански адвокат Анђело Фјоре Тартаља најавио је да ће, заједно са српским колегом Срђаном Алексићем, пред правосудним органима бранити српске жртве НАТО бомбардовања. "Нашли смо савршен споразум… »

Антонијевић: Није се говорило о датуму избора

РТВ пре 13 сати
БЕОГРАД - Милан Антонијевић из Фондације за отворено друштво изјавио је данас да се на другој рунди међустраначког дијалога није говорило о датуму одржавања избора, али да верује да ће то бити тема наредног округлог стола у… »

Просечна плата рудара 87.000 динара, веће интересовање за овај посао

РТВ пре 11 сати
БЕОГРАД - Укупан број запослених у рударском сектору с трећим кварталом 2019. је 26.076, а просечна нето зарада у рударској индустрији у првих осам месеци ове године износила је 87.000 динара, а бруто 120.900 динара, изјавио је… »

РТВ, најновије вести »