СЕЕбиз

Фиат Цхрислер у Крагујевцу привремено обуставио рад због делова из Кине

СЕЕбиз 14.02.2020
КРАГУЈЕВАЦ – Компанија Фиат Цхрислер аутомобили саопштила је да ће привремено обуставити производњу возила у фабрици у Крагујевцу због недостатка делова за уградњу из Кине, погођене корона вирусом. Производња у Крагујевцу… »

Ђукановић за АФП: Црној Гори потребно да има сопствену цркву

СЕЕбиз 14.02.2020
ПОДГОРИЦА - Црној Гори је потребно да има сопствену православну цркву како би учврстила свој национални идентитет и супротставила се мијешању из Србије, рекао је у интервјуу за Франце пресс предсједник Црне Горе Мило… »

Шарец: Парламент треба испитати финанцирање Јаншине странке из Мађарске

СЕЕбиз 14.02.2020
ЉУБЉАНА - Словенски премијер у оставци Марјан Шарец навео је у објави на друштвеној мрежи Фацебоок да би парламент требао испитати начине финанцирања Словенске демократске странке (СДС) Јанеза Јанше, посебно средства која… »

Азијска тржишта: Индекси расту, инвеститори се надају потицајним мјерама

СЕЕбиз 14.02.2020
ШАНГАЈ - На азијским су бурзама у петак цијене дионица порасле, па су на путу тједних добитака, јер се улагачи надају потицајним мјерама у регији како би се умањиле господарске штете од ширења коронавируса. МСЦИ индекс… »

Због коронавируса затвара се творница која гради конструкције за Пељешки мост

СЕЕбиз 14.02.2020
ЗАГРЕБ - Пељешки мост прва је жртва коронавируса у Хрватској. Наиме, кинеска творница која гради челичне конструкције за мост, привремено се, због коронавируса, затвара. Вирус је парализирао цијелу Кину, па тако и творницу у… »

Калифорнија брише 85.000 судских пресуда у вези с марихуаном

СЕЕбиз 14.02.2020
ЛОС АНГЕЛЕС - Више од 85.000 пресуда за мање прекршаје у вези с конзумирањем марихуане аутоматски ће се избрисати из судских списа захваљујући новом рачуналном програму који се почиње примјењивати у Калифорнији, гдје је… »

Мали: Из буџета за винаре 8,9 милиона евра

СЕЕбиз 14.02.2020
БЕОГРАД - Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је држава за развој виноградарства у 2020. години издвојила 8,9 милиона евра што је три пута више него протекле године. „Визије и идеје винара биће усвојене у наредних… »

Рио Тинто тражи извођаче за истражно бушење и хидрогеолошка испитивања

СЕЕбиз 14.02.2020
БЕОГРАД - Пројекат Јадар, велико налазиште литијума код Лознице, чини се да је корак ближе релизацији. Компанија Рио Тинто, која је до сада уложила и определила више од 200 мил УСД у развој Јадра, тражи услуге за… »

Пекинг намеће 14-дневну карантену свима који се враћају у град

СЕЕбиз 14.02.2020
ПЕКИНГ - Кинески главни град Пекинг намеће 14-дневну карантену свима који се враћају у град и казнит ће свакога тко се одбија добровољно подргнути самоизолацији или одбија слиједити службена правила о сузбијању новога… »

Уредник, новинарка и директорица тједника 7Дневно приведени јер су покушали изнудити Никицу Габрића

СЕЕбиз 14.02.2020
ЗАГРЕБ - Због сумње да су починили казнено дјело покушаја изнуде, загребачка полиција привела је у петак главног уредника тједника 7Дневно и портала дневно.хр Марка Цигоја, његова замјеника Вука Радића и директорицу Марију… »