СЕЕбиз

Пахор: Нове конзултације са странкама о новој влади 24. и 25. вељаче

СЕЕбиз 14.02.2020
ЉУБЉАНА - Словенски предсједник Борут Пахор потврдио је у петак да ће нове конзултације с политичким странкама о могућем новом мандатару, након што је влада Марјана Шареца крајем сијечња поднијела оставку, одржати 24. и… »

Београдска берза: Подбацила инвестициона активност на крају трговачке недеље

СЕЕбиз 14.02.2020
БЕОГРАД – Инвестициона активност на домаћем тржишту акција знатно је подбацила на крају трговачке недеље, будући да је данашњи промет упола мањи у односу на четвртак, када је такође био врло скроман. Укупно трговање… »

Бјелорусија пријети узети нафту из руског транзитног нафтовода

СЕЕбиз 14.02.2020
МИНСК - Бјелорусија ће почети узимати нафту из транзитног нафтовода Дружба ако је Русија не опскрби потребном количином сирове нафте, рекао је бјелоруски предсједник у петак, објавила је државна новинска агенција Белта… »

Обновљен апетит за валуте с вишим приносима

СЕЕбиз 14.02.2020
ЛОНДОН - Еуро је у петак ојачао према швицарском франку на међународним тржиштима валута будући да су трговци преусмјерили позорност с епидемије коронавируса у Кини на макроекономске показатеље. Еуро је према франку ојачао… »

Цијене нафте прекорачиле 57 долара, стишан страх од епидемије коронавируса

СЕЕбиз 14.02.2020
ЛОНДОН - Цијене нафте прекорачиле су у петак на међународним тржиштима разину од 57 долара, потакнуте шпекулацијама трговаца да ће утјецај коронавируса на господарство бити кратког вијека и да ће кинеска средишња банка… »

ХУБ: Не насједајте на лажне наградне игре

СЕЕбиз 14.02.2020
ЗАГРЕБ - Хрватска удруга банака упозорава грађане те савјетује да с повећаним опрезом провјере вјеродостојност организатора онлине наградних игара, као и извор објаве. У посљедње вријеме на страницама друштвених мрежа и… »

У првих једанаест мјесеци 2019. годишњи раст извоза роба 5,7%

СЕЕбиз 14.02.2020
АНАЛИЗА - Према привременим подацима ДЗС-а о робној размјени Хрватске с иноземством у студеном 2019. су други мјесец за редом забиљежене благе негативне годишње стопе раста робног извоза и увоза РХ (2,1% односно 3,3%… »

Њемачка економија стагнирала на крају 2019.

СЕЕбиз 14.02.2020
БЕРЛИН - Њемачко господарство стагнирало је у четвртом тромјесечју 2019. због пада извоза и смањене особне и јавне потрошње, извијестио је у петак статистички уред Дестатис. Према сезонски, календарски и цјеновно… »

Електропривреди БиХ концесије за изградњу вјетропарка на платоу Влашића

СЕЕбиз 14.02.2020
САРАЈЕВО - У сједишту Електропривреде БИХ у Сарајеву 12. фебруара потписан је шест уговора о додјели Електропривреди БиХ концесија за изградњу вјетроелектрана вна платоу Влашића. Уговоре су потписали министар у Влади… »

Због коронавируса с радом наставља мање од 20 посто кинеских радника у ИТ сектору

СЕЕбиз 14.02.2020
ПЕКИНГ - Ускоро истиче временски период у којем је продужен кинески прољетни фестивал односно лунарна нова година, као мјера тамошњих власти против епидемије коронавируса. Све је јасније како производни капацитети у… »