СЕЕбиз

Талијанска влада мора интервенирати након УниЦредитове најаве укидања радних мјеста

СЕЕбиз пре 3 дана
МИЛАНО - Планови банке УниЦредит о укидању радних мјеста неприхватљиви су и влада мора интервенирати, поручила је у четвртак министрица промета Паола Де Мицхели. Талијанска је банка у уторак објавила стратешки план за… »

Електропривреда: Ремонт ТЕ Пљевља за 2,75 милиона еура

СЕЕбиз пре 3 дана
ПОДГОРИЦА - Електропривреда Црне Горе ЕПЦГ је у претходна два дана расписала неколико тендера вриједних 2,75 милиона еура за ремонт Термоелектране Пљевља ТЕП, који ће се одрадити на прољеће, пише Дан. Енергетска компанија… »

Срце успоставља напредно рачунарство у облаку

СЕЕбиз пре 3 дана
ЗАГРЕБ - Свеучилишни рачунални центар (Срце) најављује успоставу нове услуге Срца за напредно рачунарство у облаку - ХТЦ Цлоуд. Модерна знаност и истраживање све више овисе о сложеним рачуналним и спремишним суставима… »

ХПБ даје кредит и подмирује пет рођенданских рата

СЕЕбиз пре 3 дана
ЗАГРЕБ - Кредитна понуда Хрватске поштанске банке од 5. просинца богатија је за ненамјенски кредит у кунама с фиксном каматном стопом и роком отплате од 2 до 5 година тијеком којих Банка подмирује цијели ануитет у мјесецу кад је… »

Исплата божићнице за све Певецове запосленике

СЕЕбиз пре 3 дана
ЗАГРЕБ - Певец, први хрватски трговачки ланац, након једне од најуспјешнијих година својим ће запосленицима осим већ исплаћених регреса и ускрснице, исплатити и божићницу у знак захвале за успјешну годину, али и као… »

Јавни дуг нарастао на 298,6 милијарди куна

СЕЕбиз пре 3 дана
АНАЛИЗА - Према подацима ХНБ-а јавни дуг крајем коловоза (исказан према методологији ЕСА 2010) износио је 298,6 милијарди куна. У апсолутном изразу дуг опће државе виши је за 12,5 млрд. куна (4,4%) у односу на крај 2018… »

Убер стиже у Славонију

СЕЕбиз пре 3 дана
ЗАГРЕБ - Убер је од данас доступан и у највећем граду источне Хрватске – Осијеку. Свим Осјечанима и Осјечанкама те туристима који посјећују Осијек на располагању је основна услуга УберКС. Осијек је први славонски град у… »

Кинези граде три хидроелектране на Дрини

СЕЕбиз пре 3 дана
ПЕКИНГ - Делегација Владе Републике Српске, предвођена премијером Радованом Вишковиц́ем, потписује с кинеским партнерима уговор о изградњи три хидроелектране на Дрини. Улагања би требало да почну следец́е године у првом… »

Мишковић од продаје компанија зарадио двије милијарде еура

СЕЕбиз пре 3 дана
БЕОГРАД - Предсједник Делта Холдинга Мирослав Мишковић данас је најавио је да двије компаније спремају за продају и да припреме почињу сљедеће године. Он је на Самиту привредних лидера у региону, који организују ИнСторе и… »

Истраживање: Жупаније имају превише запослених да би биле ефикасне

СЕЕбиз пре 3 дана
ЗАГРЕБ - Ни једна хрватска жупанија није у стању остварити континуирану фискалну ефикасност, а највећа кочница за то је превелик број запосленика, резултати су емпиријских истраживања која се темеље на четрнаестогодишњем… »

СЕЕбиз, најновије вести »