Слободна Европа

Србија продужила самоизолацију, забрана кретања викендом од 15 сати

Слободна Европа пре 12 сати
Влада Србије донела је 28. марта одлуку да се да се све мере самоизолације продуже са 14 на 28 дана, а да се викендом забрана кретања уведе од 15 часова, уместо досадашњих 17 часова. Свим грађанима Србије, као и странцима… »

Прва жртва корона вируса у РС

Слободна Европа пре 8 сати
Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић саопштио је да је данас, 28. марта, у Бањој Луци преминула старија женска особа. "Имамо прву жртву корона вируса у Републици Српској. То је старија госпођа која је јучер… »

Француска наручила више од милијарду маски

Слободна Европа пре 1 дан
Француска је наручила "више од једне милијарде" заштитних маски од Кине, како би се још боље суочила са пандемијом корона вируса, изјавио је 28. марта француски министар здравља Оливије Веран. "Више од милијарду маски је… »

Санчез: У Шпанији обустава секундарних активности

Слободна Европа пре 1 дан
Шпанија, друга земља у свету по броју смртних случајева од корона вируса, уводи обуставу свих секундарних економских активности током две недеље у борби против ширења вируса, изјавио је вечерас шпански премијер Педро… »

Васиљковић пуштен из затвора и протјеран из Хрватске

Слободна Европа пре 17 сати
У суботу, 28. марта, рано ујутро из лепоглавског затвора пуштен је осуђеник за ратне злочине Драган Васиљковић, познат и као капетан Драган, који је потом протјеран из Хрватске, јавља загребачки Јутарњи лист. Наиме… »

У Републици Српској уведено ванредно стање

Слободна Европа пре 1 дан
Народна скупштина Републике Српске данас, 28. марта, на 12. посебној сједници, одржаној у Бањалуци, усвојила је Одлуку о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици… »

Црна Гора продужава самоизолацију за још 14 дана

Слободна Европа пре 1 дан
Национално координационо тијело за заразне болести донијело је нову мјеру, у складу са којом се самоизолација продужава за 14 дана, саопштено је данас (28.март) из Владе Црне Горе. Наредбу је на препоруку Института за јавно… »

Медојевић одведен у карантин због кршења самоизолације

Слободна Европа пре 1 дан
Због кршењамјере самоизолације, један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић и његова супруга Марина, која води невладину организацију „Банка хране“, одведени су у карантин у Сутомору, надомак Бара. “Њима је… »

Енгел забринут тактикама Трампове администрације у односима са Косовом

Слободна Европа пре 1 дан
Председник Комитета за спољне послове америчког Представничког дома, Елиот Л. Енгел изјавио је у суботу, 28. марта, да је "дубоко забринут тешким тактикама Трампове администрације са Приштином", додајући да су "САД допринеле… »

Дачић за РСЕ: Србија затражила помоћ Русије

Слободна Европа пре 10 сати
Србија је затражила хуманитарну помоћ Русије у борби против корона вируса, потврдио је Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, 28. марта за Радио Слободна Европа (РСЕ). Влада Србије, како је претходно у Београду… »

Слободна Европа, најновије вести »