Слободна Европа

Трампова администрација почиње пренос власти

Слободна Европа пре 2 сата
Агенција за опште послове (ГСА) обавестила је новоизабраног председника Сједињених Америчких Држава Јоеа Бидена 24. новембра да је администрација Доналда Трумпа спремна да започне формални процес транзиције, наводи се у писму… »

Папа Фрањо први пут проговорио о Ујгурима називајући их 'прогоњеним' народом

Слободна Европа пре 32 минута
У новој књизи папа Фрањо први пут је Ујгуре, муслиманску етничку скупину у Кини, назвао "прогоњеним" народом, након што су га активисти за људска права годинама позивали да то учини, пише британски Тхе Гуардиан. У књизи… »

Пољска ће сачекати на развој ситуације у САД прије признавања Бидена

Слободна Европа пре 1 сат
Пољска ће причекати да види како ће се развијати политичка и правна ситуација у Сједињеним Државама прије него што призна Јоеа Бидена за новог предсједника, рекао је у уторак 24. новембра пољски министар вањских послова… »

Музеј прекинутог детињства

Слободна Европа пре 3 сата
Окружен високим зградама комунистичке архитектуре, у подруму једне бибилотеке у Приштини, налази се изложба о убијеној или несталој деци током рата на Косову. Свеске, књиге, играчке, гардероба и фотографије деце чије је… »

Историјско суђење бившем француском председнику Саркозију

Слободна Европа пре 3 сата
Суђење бившем председнику Француске Николасу Саркозију (Ницолас Саркози), којим је први пут бивши шеф те државе изведен на суд због корупције, прво је у низу које ће одредити политичко наслеђе умрљано правним проблемима… »

Укаљани драгуљ? Градња на украјинској обали Црног мора

Слободна Европа пре 3 сата
Пише: Дан Пелесцхук С околним викендицама у медитеранском стилу и скромним ниским кућама, вијугави спуст према јавној плажи Златна обала могао би бити шармантан - да није огромне бетонске громаде која избија одоздо. Овдје, на… »

Број преминулих од ЦОВИД-19 у Италији прешао 50.000

Слободна Европа пре 16 сати
У посљедња 24 сата Италија је пријавила 630 смртних случајева узрокованих корона вирусом, чиме је укупан број преминулих у овој земљи досегао 50.453, подаци су локалних здравствених власти, преноси Реутерс. Италија, која је… »

У Хрватској умрло 45 људи, 1.973 новозаражених

Слободна Европа пре 23 сата
У посљедња 24 сата забиљежено је 1.973 нових случајева заразе вирусом САРС-ЦоВ-2 те је број активних случајева у Хрватској укупно 19.275, извијестио је 23. студеног Национални стожер Цивилне заштите. Међу њима је 2.060… »

Братимљење Београда по истој етничкој основи

Слободна Европа пре 1 дан
Делегација Града Београда, на челу за замеником градоначелника Гораном Весићем, неће у Северној Митровици, како је било планирано, потписати Повељу о братимљењу са том општином. У томе су га спречили гранични службеници… »

Биденов тим најавио кључне кандидате за нову администрацију, Керри задужен за климу

Слободна Европа пре 1 дан
Новоизабрани предсједник Сједињених Држава Јое Биден одабрао је у понедељак кључне чланове свог вањскополитичког тима, са Антхони Блинкеном као новим америчким државним секретаром, Јаке Сулливаном савјетником за… »

Слободна Европа, најновије вести »