Спутник

Конгрес покреће Трампов опозив: Наш председник угрожава демократију и националну безбедност

Спутник пре 2 сата
Конгрес САД је објавио да ће процес импичмента председника САД Доналда Трампа бити покренут по две тачке — због злоупотребе положаја и ометање истраге Конгреса. Наш председник угрожава демократију, изјавио је председник… »

Убиј Србина: Хрватски екстремисти ишарали плакате „Да се боље разумемо“, Црква и власт ћуте

Спутник пре 7 сати
Ћирилични плакати са слоганима три председничка кандидата, Колинде Грабар Китаровић, Зорана Милановића и Мирослава Шкора, које је пласирало Српско народно веће у оквиру кампање „Да се боље разумемо“, нису постигли… »

Српски криминалци воле хрватске затворе: Лепоглава у поређењу са Забелом — одмаралиште

Спутник пре 10 сати
Убице и разбојници из Србије често раде у Хрватској јер им је плен већи, а уколико их ухапсе, казне су блаже и услови у затворима бољи него у Србији. Како преноси хрватски портал „24 сата“, многи кажу да је најстрожи… »

И Хрвати против Хандкеа: Које све земље бојкотују доделу Нобелове награде

Спутник пре 8 сати
Министарство спољних послова Хрватске одлучило је да амбасадор те земље у Краљевини Шведској не учествује на церемонији доделе Нобелове награде у Стокхолму. На тај начин се Хрватска придружила земљама која неће имати… »

Лавров и Помпео о Сирији, споразуму о ракетама, нормализацији односа

Спутник пре 20 минута
Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је да је на састанку са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом разговарао о Украјини и нагласио потребу за поштовањем Минских споразума. Помпео је изјавио да је са… »

„Велики позив на буђење“: „Џиновски НЛО“ изнад Калифорније видело 100 сведока /видео/

Спутник пре 8 минута
На Јутјубу су објављени снимци чудне летелице која лебди изнад малог калифорнијског града Менифија. Снимци су објављени на Јутјубу тек 3. децембра, а настали су 19. октобра. Многи гледаоци коментарисали су да је у питању дрон… »

Драма на руској Чукотки: Чопор поларних медведа опколио село /видео, фото/

Спутник пре 2 минута
Десетине поларних медведа спустило се у село на руском Далеком северу тражећи храну. Насеље је стављено под опсаду, а власти и волонтери трудили су се да спрече инциденте између човека и медведа. У селу Риркајпиј, у којем… »

„Објекат 279” — совјетски тенк за нуклеарни рат /видео/

Спутник пре 44 минута
Нуклеарни рат у савременом свету замишљамо као размену ракета, која уништава градове и осуђује већину човечанства на моменталну смрт, а преживеле враћа у доба варварства. Због тога израз „тенк у случају нуклеарног… »

Решена велика дилема — да ли је бољи руски АК-12 или амерички М4 /видео/

Спутник пре 26 минута
Руски концерн „Калашњиков“ решио је дилему које оружје је боље — његов најновији аутомат АК-12 или амерички аутоматски карабин М4. Видео је објављен на сајту „Калашњиков.медиа“. Стручњак проверава ефикасност… »

Матија Бећковић: Жао ми је оних који демонстрирају против Хандкеа

Спутник пре 46 минута
Српски академик Матија Бећковић рекао је да је Нобелов комитет доделом награде аустријском писцу Петеру Хандкеу одбранио уметност, јер није дозволио мешање политике и политичке подобности. Бећковић је у изјави за РТРС… »

Спутник, најновије вести »