Косово

Ђурић: Нећемо дозволити прогон Срба на Косову

Данас пре 3 сата
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Србија неће дозволити да „антисрпска хистерија“ на Косову и Метохији прерасте у организовану кампању застрашивања и прогона невиних људи, а да… »

За одборнике из Северне Митровице пресуда Тодосијевићу политичка, а не правна

Данас пре 23 минута
Одлука Основног суда у Приштини, којом је бивши министар у косовској влади Иван Тодосијевић осуђен на две године затвора због изјаве о Рачку је политичка, а не правна и њоме се свим грађанима Косова одузима право на… »

Непроцесуирањем ратних злочина жртвама ускраћена правда

Данас пре 2 сата
Овогодишња медијска сарадња београдске организације форумЗФД и листа Данас Настојећи да обрађујемо теме из области суочавања са прошлошћу, ратних злочина и транзиционе правде о којима се све мање говори, а које су… »

Термоелектране на угаљ на Западном Балкану загађују ваздух шест пута више него што је дозвољено

Данас пре 4 сата
Костолац Б највећи је загађивач сумпор диоксидом (СО2) у региону, упркос изградњи постројења за одсумпоравање, показује ново, данас објављено истраживање мреже ЦЕЕ Банкватцх. Како се наводи, укупне емисије сумпор… »

Почело саслушање Весељија, али не зна се у ком својству

Б92 пре 8 сати
Хаг -- У Специјалном суду у Хагу почело је саслушање одлазећег председавајућег косовског парламента и лидера Демократске партије Косова, Кадри Весељија. Како пише приштинска Газета Експрес, Весељи би у Специјалном суду… »

Грчка и Србија: Међусобна подршка за још чвршће односе

РТВ пре 9 сати
АТИНА - Председник Александар Вучић изјавио је данас у Атини, после састанка са председником Грчке Прокописом Павлопулосом, да ће Србија имати значајну подршку те земље на европском путу, као што Грчка, пријатељска… »

Протести у Стокхолму због доделе Нобела Петеру Хандкеу

Дневник пре 5 сати
БЕОГРАД: Аустријском писцу Петеру Хандкеу данас се на свечаној церемонији у 16.30 часова у Стокхолму уручује Нобелова награда за књижевност за 2019. годину, а као и у тренутку када је у октобру објављено његово име, поново… »

Петер хандке добио нобелову награду: Протести у Стокхолму, славље у Србији (видео)

Курир пре 4 сата
Аустријском писцу Петеру Хандкеу данас је на свечаној церемонији у 16.30 часова у Стокхолму уручена Нобелова награда за књижевност за 2019. годину, а као и у тренутку када је у октобру објављено његово име, поново се дигла… »

Брнабићева доделила Златну медаљу за заслуге Сузани Руиз Ћерути

РТС пре 8 сати
Током првог дана посете Републици Аргентини, премијерка Ана Брнабић уручила је у име председника Републике Србије Златну медаљу за заслуге некадашњој министарки иностраних послова Аргентине Сусани Руиз Ћерути. Председница… »

Бура због хандкеа: Данашњу доделу Нобелове награде љубитељу Срба бојкотују наши суседи, као и Турска, којој се због тога…

Блиц пре 5 сати
Аустријском писцу Петеру Хандкеу данас ће у Стокхолму бити уручена Нобелова награда за књижевност за 2019. годину. Као и у октобру када је објављено да је аустријски писац добитник престижне награде, страсти су се поново… »

Вести дана »