Косово

Дачић одговорио гренелу: Ништа од повлачења признања такозваног Косова, таксе не могу бити компромис!

Србија данас пре 17 сати
Дачић је нагласио да притисак на Приштину треба да буде много јачи да би они укинули таксе и ту би помоћ САД била најкориснија. Коментаришући посету изасланика Ричарда Гренела Приштини, министар спољних послова Ивица… »

Дачић: Прекид кампање за повлачење признања Косова не може бити компензација за укидање такси

Инсајдер пре 19 сати
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да прекид кампање за повлачење признавања независности Косова не може бити компензација за укидање такси које је Приштина увела на робу из Србије и Босне и… »

Бахтири: Тачи ће поднети оставку због Специјалног суда

Вести онлине пре 20 сати
Градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири рекао је да ц́е председник Косова Хашим Тачи поднети оставку због Специјалног суда. Он је у директном укључењу у емисију Прессинг на телевизији Т7 говорио о стварању нове владе… »

Гренел од Приштине тражи укидање таксе, од Београда - прекид кампање за повлачење признавања Косова

Инсајдер пре 21 сат
Специјални изасланик председника САД за дијалог Косова и Србије, амбасадор САД у Немачкој Ричард Гренел, затражио је данас у Приштини укидање таксе од 100 одсто за робу из Србије и Босне и Херцеговине као и прекид кампање… »

Три жене са Косова осуђене због припадности Исламској држави

Вести онлине пре 21 сат
Основни суд у Приштини казнио је мајку и њене две ц́ерке на две године условне затворске казне, због учешц́а у активностима Исламске државе. У Сирији од 2014. године. Све три су се из Сирије вратиле на Косово у априлу… »

Плес радости и хуманости

Вести онлине пре 21 сат
У фокусу 23. Светосавског бала, у организацији Српског центра из Беча, а који се одржава у четвртак увече, овај пут је, захваљујући компанији МТЕЛ Аустриа, хуманитарни карактер. Повољни пакети за дијаспору Музика за све… »

Три жене са Косова осуђене због припадности ДАЕШ-у

Спутник пре 21 сат
Основни суд у Приштини казнио је мајку и њене две ћерке на две године условне затворске казне, због учешћа у активностима терористичке групе ДАЕШ (такозване Исламске државе). Све три су се из Сирије вратиле на Косово у… »

Обнављање авио-линије између Београда и Приштине: Политичари (не)задовољни, економија тражи пут ка нормализацији односа

Вечерње новости пре 22 сата
Можда је баш то што ниједна страна није у потпуности задовољна добар знак. И то се зове компромис. ВЕСТ о потписивању писма о намерама о обнављању авио-линије између Београда и Приштине истерала је на чистац… »

Албански и тзв. косовски савез желе заједнички Куп?

Б92 пре 23 сата
Фудбалски савези Албаније и тзв. Косова изразили су жељу да организују фудбалско такмичење "Куп Мајке Терезе". У питању је такмичење у којем би учествовали клубови из прве три лиге које се налазе под покровитељством ова… »

Порука из Америке: Ништа није ни готово ни искључено када је у питању Косово

Спутник пре 23 сата
Ништа није готово и ништа није искључено, па чак ни промена граница када је у питању Косово, каже Мајкл Карпентер, бивши званичник Пентагона. Карпентер, бивши саветник и присталица Џозефа Бајдена, иначе и експерт за… »

Вести дана »