Просвета

Стипендије до 30.000 динара без ПДВ-а

Политика пре 8 дана
Према садашњем законском решењу неопорезиве су само оне стипендије које не прелазе 11.741 динар, а уколико овај предлог постане део законског решења највише користи имаће управо студенти и Министарство просвете. Да ли ће… »

Министар Младен Шарчевић посетио Студентски град и симболчно засадио прво од 300 стабала

Недељник пре 8 дана
Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић данас је посетио Студентски град и симболично засадио прво од 300 стабала, која ће бити засађена у наредних годину дана. Установа Студентски центар „Београд”… »

Министар Шарчевић у посети ОШ „Свети Сава“ у Бадњевцу

РТ Крагујевац пре 8 дана
Обогаћен једносмени рад у ОШ „Свети Сава“ Баточина, издвојено одељење у Бадњевцу У пројекат „Обогаћен једносменски рад“ до сада је укључено 311 градских, приградских и сеоских школа у Србији, изјавио је за… »

Шарчевић није позвао представнике УСПРС на разговор о насиљу у школама

Морава инфо пре 7 дана
ЧАЧАК – Унија синдиката просветних радника Србије огласила се саопштењем поводом околности да ресорни министар Младен Шаречевић представнике ове синдикалне организације није позвао на разговор о насиљу у школама… »

Разговарао и са ученицима: Министар Шарчевић обишао школе у Сталаћу, Варварину, Рековцу и Баточини

Курир пре 8 дана
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је школе у Сталаћу, Варварину, Рековцу и Баточини где је разговарао о набавци опреме, пројектној настави и другим питањима. Основна и средња школа… »

Шарчевић засадио прво од 300 стабала у Студентском граду

Б92 пре 8 дана
Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић данас је у Студентском граду симболично засадио прво од 300 стабала. Ова стабла ће бити засађена у наредних годину дана. Установа Студентски центар "Београд" је… »

Шарчевић са синдикатима о сузбијању вршњачког насиља

Студио Б пре 8 дана
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са представницима синдиката о унапређењу мера за превентивно и интерветно реаговање на насиље у школама. Како се наводи у саопштењу… »

Весић: Запослени у установама културе добијају 10 одсто веће плате

Данас пре 9 дана
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Градско веће града Београда утврдило Одлуку о ребалансу буџета града Београда за 2019. годину и упутило га Скупштини града Београда, саопштила је данас Градска… »

Наставља се штрајк просветара У Хрватској: У среду неће радити школе широм земље, а очекује се и протест у Загребу…

Курир пре 9 дана
У Хрватској се данас наставља "циркуларни" штрајк у основним и средњим школама, који је ушао у трећу седмицу, а за среду је најављен штрајк у свим школама широм земље и протест на централном загребачком Марковом тргу… »

Дом здравља Сјеница: Немамо кадрове из забрањене медицинске школе “Тутин”

Санџак пресс пре 8 дана
У организационим јединицама Дома здравља у Сјеници не ради нити једна медицинска сестра или техничар са дипломом Средње школе “Тутин”, којој је Министарство просвете забранило рад, навели су данас у тој здравственој… »

Вести дана »