Српска листа

Времеплов: Рођен Владан Ђорђевић

РТВ пре 2 сата
НОВИ САД - 1844 - Рођен је српски лекар, писац, политичар и дипломата Владан Ђорђевић, право име било му је Хипократ. Био је члан Српске краљевске академије, оснивач Српског лекарског друштва и Српског Црвеног крста… »

Српска метла за јапанце! Ноле, Фића, Типса и Вики престравили конкуренцију на отварању тениског Мундијала!

Блиц спорт пре 9 сати
Тениска репрезентација Србије ове среде врло добро је отпочела са наступима у новом формату завршног турнира Дејвис купа. У Мадриду је први ривал био Јапан, а њега су победама над совјим ривалима у појединачној конкуренцији… »

"Зар свако одређује плате како: Хоће?!" Синдикалци на састанку у Инспекторату РС

Блиц пре 13 сати
Председница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић данас је вршиоцу дужности главног инспектора РС Драгутина Шкребића предочила платну листу једног радника из Добоја који је за 25 сати ноћног рада плаћен 24… »

"Подржани смо и награђивани од свих": Хор "Србадија" обележио 120 година врхунског рада

Блиц пре 1 дан
Српско црквено певачко друштво "Србадија" из Бијељине обележило је вечерас 120 година од оснивања и врхунског доприноса културном животу града, Републике Српске и српског народа. Поводом тога у Галерији је постављена… »

Тепић: Да ли је Влада налагала Војсци Србије да скида оружје са стокова за фирме Тешића

Нови магазин пре 1 дан
Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић упитала је данас председника Србије Александра Вучића да ли је влада Србије у случајевима уговарања посла са фирмама Слободана Тешића налагала Војсци Србије да са… »

Симић: Приштина мора да покаже поштовање према посланицима Српске листе

РТВ пре 1 дан
ЗВЕЧАН - Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је синоћ да ће та странка прво захтевати да мандатар косовске владе, ко год био, покаже поштовање према српском народу. Он је гостујући у емисији "Актуелности" на… »

Ко је милионер који је оженио 23 године млађу српску тенисерку? Брокер, Кингсе гледа из 1. реда...

Телеграф пре 1 дан
Српски бизнисмен из Америке дугогодишју везу са Јованом крунисао је браком. Пажњу српске јавности привукло заједничко појављивање кошаркаша Богдана Богдановића и тенисерке Олга Даниловић, на венчању "колегинице"… »

Нова монографија академика Ивана Гутмана

РТ Крагујевац пре 1 дан
Академик Иван Гутман и проф. др Борис Фуртула представили су стручну монографију „Графовске енергије и њихове примене“. На промоцији стручне литературе, поред аутора, говорили су Милош Ђуран, дописни члан Српске… »

Шта кочи обнову плоча испред Храма Светог Саве

Вечерње новости пре 1 дан
После писања нашег листа, поново је код надлежних покренута прича о коначној обнови. РЕКОНСТРУКЦИЈА оштећених камених плоча испред Храма Светог Саве у надлежности је Српске православне цркве, док је за поправку пешачких… »

„Србија никад не сме да се одрекне тапије над косовском земљом“

Вести онлине пре 1 дан
Предуслов очувања српске баштине јесте да се Србија апсолутно никад у формално правном смислу не одрекне српске тапије над косовском земљом јер би се онда десило да српски споменици пре или касније постану косовски, а улога… »

Вести дана »