Велики школски час

Одржан велики школски час о Јасеновцу

Политика пре 23 дана
Трагедије у Јасеновцу и Крагујевцу учине да човек занеми, али не и да заћути, већ да говори гласније, речено је на затварању изложбе о Јасеновцу у Крагујевцу. Крагујевац – Јединствен сусрет ученика Прве крагујевачке… »

Традиционално богат програм Октобарских свечаности

РТ Крагујевац пре 25 дана
Установа Спомен парк „Крагујевачки октобар“ и ове године обележава годишњицу стрељања наших суграђана 19., 20. и 21. октобра традиционалним манифестацијама. Октобарска сећања Спомен парка почела су свечаним… »

Отворена изложба „Јасеновац – право на незаборав”

Политика 08.09.2020
У Шумарицама је свечано откривена прва и највећа макета овог логора у светској историографији, као и реплике логорског крематоријума и масовних гробница. – Представљена трилогија Гидеона Грајфа. Крагујевац – У спомен-парку… »

Изложба „Јасеновац, право на незаборав” у Шумарицама

Глас Шумадије 04.09.2020
У спомен парку Шумарице, у Музеју 21. октобар у Крагујевцу данас, у суботу, 5. септембра председавајући НС РС С. Тишма, ППВ и МСП И. Дачић и министар рада и ветерана З. Ђорђевић и потомак Николе Тесле Л. Косановић биће… »

Изложба „Јасеновац, право на незаборав” 5. септембра у Крагујевцу

Данас 02.09.2020
У спомен парку Шумарице, у Музеју 21. октобар у Крагујевцу, у суботу, 5. септембра биће отворена највећа изложба о Јасеновцу у Србији после Другог светског рата под називом „Јасеновац, право на незаборав”, саопштио је… »

Пише Славиша Тасић: Демократизација школства

Нова 14.08.2020
Када бисте сели да од нуле осмислите како децу оспособити за живот, тешко да би вам пало на памет да направите оно што постоји данас: јединствени централизовани државни систем образовања у којем једно министарство доноси… »

На снимању телевизијске наставе: За дан заврше 9 часова, све је као у школи, недостају само ђаци

Вечерње новости 31.07.2020
ДОТЕРАНА учитељица објашњава како жели да изгледа час математике, телевизијска екипа даје инструкције, енетеријер се прилагођава деци млађег узраста... Радна и озбиљна атмосфера владала је јуче у студију РТС, где се… »

Велики Пупин,Тесла и Миланковић стали у један школски час

РТВ 07.01.2020
БЕОГРАД - Тренутно у систему образовања Србије три највећа имена српске науке Никола Тесла, Михајло Пупин и Милутин Миланковић стају у један час наставе у основним, и један у средњим школама, а њихова чувена дела, пре… »

Велики Пупин,Тесла и Миланковић стали у један школски час

Вечерње новости 07.01.2020
Тренутно у систему образовања Србије три највећа имена српске науке Никола Тесла, Михајло Пупин и Милутин Миланковић стају у један час наставе у основним, и један у средњим школама. Тренутно у систему образовања Србије три… »

Велики Пупин,Тесла и Миланковић стали у један школски час

Студио Б 07.01.2020
Тренутно у систему образовања Србије три највећа имена српске науке Никола Тесла, Михајло Пупин и Милутин Миланковић стају у један час наставе у основним, и један у средњим школама, а њихова чувена дела, пре свега… »

Вести дана »