Велики школски час

Велики школски час у знаку 'Игре бројева'

Слободна Европа 21.10.2017
Звоњавом школског звона, које је звонило и 21. октобра 1941. године када су фашистички војници упали у Прву крагујевачку гимназију и из ње на стрељање повели ђаке и професоре, почео је и овогодишњи "Велики школски… »

Годишњица стрељања у Шумарицама: Велики школски час за крагујевачке жртве Другог светског рата

Недељник 21.10.2017
Међу стрељанима је било 270 деце, од којих је најмлађе имало 11 година. Комеморативна манифестација "Велики школски час" одржана је у Шумарицама у знак сећања на страдање цивила 21. октобра 1941. године у Крагујевцу… »

Одржан Велики школски час у Шумарицама

Инсајдер 21.10.2017
Трагедија у Шумарицама се не сме заборављати и нигде и никада се не сме поновити, порука је овогодишње антирантне и комеморативне манифестације Велики школски час, којом је обележено сећање на стрељање цивила у… »

Прича о људима који се претварају у бројеве…

иКрагујевац 21.10.2017
Редитељ Марко Мисирача рекао је новинарима да му је част и обавеза што је ове године радио текст за Велики школски час, коме присуствују представници државног врха. Како је казао ове године је текст писао Мирко Денић… »

Велики школски час у Шумарицама

Ало 21.10.2017
Председник Србије Александар Вучић стигао је данас у Крагујевац где је код споменика ђацима и професорима стрељаним 1941. године одржан молебан и "Велики школски час". Председник Србије Александар Вучић присуствовао је… »

У знак сећања на ужасан злочин: Велики школски час у Шумарицама

БК ТВ 21.10.2017
Сећање! Немачка "казнена експедиција" стрељала је у Крагујевцу у Другом светском рату, у знак одмазде, више хиљада српских цивила. Повод за стрељање били су немачки губици у борби са јединицама покрета отпора 16. октобра… »

Да се не заборави: Данас је Велики школски час у спомен стрељаним Крагујевчанима

иКрагујевац 20.10.2017
Комеморативна манифестација „Велики школски час“ у спомен-парку Шумарице у Крагујевцу биће одржана данас у знак сећања на 21. октобар 1941. године, када је немачка окупациона војска убила више хиљада Крагујевчана… »

“Игре бројева“ на Великом школском часу

иКрагујевац 17.10.2017
Централни догађај Октобарских свечаности, Велики школски час, одржаће се крај Споменика стрељаним ђацима и професорима а биће изведен драмски приказ “Игре бројева“ Мирка Демића у режији Марка Мисираче. У… »

ПРОГРАМ Октобарских свечаности: Бдење, Велики школски час, Изложба салона антиратне карикатуре

ИнфоКГ 05.10.2017
Манифестације ОКТОХ, Изложба КСИКС Међународног салона антиратне карикатуре, Бдење, Велики школски час и ове године биће део Октобарских свечаности којима Крагујевац негује сећање на трагичан датум из своје новије историје… »

Програм Октобарских свечаности 2017

иКрагујевац 04.10.2017
Манифестације ОКТОХ, Изложба КСИКС Међународног салона антиратне карикатуре, Бдење, Велики школски час и ове године биће део Октобарских свечаности којима Крагујевац негује сећање на трагичан датум из своје новије историје… »

Вести дана »