Заштитник грађана

Социолог није социјални радник, али нешто им је заједничко

РТС пре 11 сати
Општа болница у Зрењанину је на радно место социјалног радника запослила дипломираног социолога. Реаговала је Комора социјалне заштите Србије и упутила представку Заштитнику грађана, који је донео препоруку да се ова грешка… »

Заштитник грађана покренуо поступак контроле законитости и правилности рада РФЗО

Нови магазин пре 2 дана
Заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је поступак контроле законитости и правилности рада Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО), након добијених сазнања из медија да девојчица из Црвенке, која болује од… »

Ово су највећи загађивачи у Србији: Ваздух у неким градовима могао "ножем да се сече"

Вечерње новости пре 3 дана
Према подацима Агенције за заштиту животне средине, ваздух је у среду у многим градовима био у категорији "јако загађен" А према подацима Агенције за заштиту животне средине, ваздух је и у среду у многим градовима био у… »

Ана Брнабић сазвала хитан састанак због загађења ваздуха

Недељник пре 4 дана
Фото: Недељник Председница Владе Србије Ана Брнабић сазвала је за данас хитан састанак у вези са квалитетом ваздуха и мерама које се предузимају, објавио је Блиц. Ова информација потврђена је и РТС-у. Састанак ће, како је… »

Пашалић: Не могу да мерим квалитет ваздуха, али ми је циљ да се закон спроведе

Н1 Инфо пре 4 дана
Заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је поступак контроле рада Министарства за заштиу животне средине по питању загађења ваздуха. Контрола се односи на то да ли су надлежни државни органи - Министарство заштите… »

Грађани у страху због загађеног ваздуха, надлежни поручују да не паниче - ситуација је уобичајена

Јужне вести пре 4 дана
Центар Ниша није се синоћ видео од смога, грађани кажу да је ваздух био неподношљивог мириса, а мерења потврђују да јесте био веома загађен. Из Института "Батут" препоручују да људи не бораве напољу када је велико… »

Триван о загађењу ваздуха: Министарство не седи скрштених руку, али је надлежности локалних самоуправа да брину о квалитету…

Блиц пре 4 дана
Министар за заштиту животне средине Србије Горан Триван изјавио је јуче да су примедбе и брига не само Заштитника грађана Зорана Пашалића, већ и било ког другог грађанина легитимни, јер је загађеност ваздуха важно… »

Како "дише" загађено Панчево?

РТВ пре 4 дана
ПАНЧЕВО - Од почетка године Панчево је у групи најзагађенијих градова, а суспендованих честица има и до четири пута више у односну на дозвољену границу. Међутим то за Панчевце није ништа ново, јер се они са таквом… »

Заштитник грађана: Решење након притужбе на Фонд ПИО

Данас пре 4 дана
Интервенцијом запослених у Стручној служби заштитника грађана Пензијско-инвалидски фонд је у року од три дана уручио решење за туђу негу и помоћ једној Београђанки на кућну адресу и на основу тога она је сада у… »

“Ја не могу да мерим квалитет ваздуха, али могу да утврдим да ли је спроведен закон. Ако није, утврдићемо ко је…

Недељник пре 4 дана
Фото: Медија центар Београд Заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је поступак контроле рада Министарства за заштиту животне средине по питању загађења ваздуха, а контрола се односи на то да ли су надлежни државни… »

Вести дана »