Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

"UNIQA osiguranje" oficijelni sponzor Evropskog prvenstva u vaterpolu

Ekapija 11.01.2016
"UNIQA osiguranje" nastavlja sa tradicijom ulaganja u sport i naše najtalentovanije sportiste. Odmah na početku 2016. godine, kada ulazi u 10. godinu poslovanja, "UNIQA osiguranje", kao oficijelni sponzor i osiguranje najvećeg sportskog događaja kod… »

ZA 200 MILIONA $: Playboy vila i Hugh Hefner doživotno

BizLife 11.01.2016
Čuvena vila osnivača imperije Playboy, poznata po brojnim i raskošnim zabavama, prodaje se i to po ceni koja prevazilazi "bezobrazluke" koji prate istorijat ovog velelepnog zdanja, uz jedan nesvakidašnji uslov. Čuvena vila osnivača imperije Playboy… »

EBRD: U februaru investicioni samit Zapadnog Balkana

BizLife 11.01.2016
Evropska banka za obnovu i razvoj organizuje Investicioni samit Zapadnog Balkana 22. februara u svom sedištu u Londonu. Evropska banka za obnovu i razvoj organizuje Investicioni samit Zapadnog Balkana 22. februara u svom sedištu u Londonu. Na skupu će… »

Saxo Bank: Nesretna godina za korporativne obveznice

SEEbiz 11.01.2016
ANALIZA - U scenariju koji podsjeća na kreditnu krizu, globalno tržište obveznica moglo bi propasti ako Federal Reserve krene preagresivno s podizanjem kamatnih stopa, upozoravaju iz Saxo Banke. Iako se ne radi o visokom riziku globalnog poremećaja… »

Rusija gasi 500 banaka

BizLife 11.01.2016
U Rusiji sada radi oko 750 banaka, ali ih očekuje rigorozna selekcija, pa će se kroz par godina doći do "idelnog nemačkog" broja od 250, pišu Novosti. U Rusiji sada radi oko 750 banaka, ali ih očekuje rigorozna selekcija, pa će se kroz par godina… »

4 meseca za usklađivanje cena mobilnih operatera

B92 11.01.2016
Sarajevo -- Regulatornoj agencije za komunikacije BiH naloženo je da u roku od četiri meseca obezbedi usklađivanje cena usluga mobilnih operatera u BiH sa cenama u regionu. Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma parlamenta BiH je… »

Na sajtu DRI još 5 novih izveštaja

B92 11.01.2016
Beograd -- Na sajtu Državne revizorske institucije (DRI) objavljeno je još pet izveštaja o reviziji izvršnih računa gradova, opština i javnog komunalnih preduzeća. Objavljen je Izveštaj o reviziji završnog računa i pravilnosti poslovanja Visoke… »

Evropa i SAD se odupiru pritisku iz Azije

B92 11.01.2016
London/Njujork -- Berzanska tržišta u Evropi i SAD suprotstavila su se novom padu akcija širom Azije. Šangajski indeks izgubio je više od pet odsto vrednosti zbog nastavka zabrinutosti u pogledu ekonomskog usporavanja Kine. U Evropi, londonski… »

Vreme za sada ne ugrožava dobro negovane voćnjake

RTV 11.01.2016
NOVI SAD - Naglo otopljenje za sada nije pretnja voću u zimskom mirovanju, ukoliko su ga proizvođači dobro pripremili za zimu. Vinogradi takođe miruju, ali je za njih kao i za voće, najbitnije da u narednom periodu ne bude suvomrazice. Proizvođači… »

"Patimo zbog prevelikih subvencija za gorivo"

B92 11.01.2016
Kairo -- Egipatski ministar za naftu i mineralne sirovine izjavio je da zemlja "pati" zbog prevelikih subvencija za gorivo. On je istakao i da državni novac treba bolje investirati u zdavstvo i obrazovanje. Tarek el Mola, govoreći na konferenciji u… »