Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Ugašena SIEPA, investitori više neće dobijati pare unapred

Radio 021 11.01.2016
Danas prestaju da postoje SIEPA i Agencija za regionalni razvoj. Gašenjem Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), neće se ukinuti podsticaji, već se uvode jasna pravila za dodelu državnih para, izjavio je ministar privrede Željko… »

“Poklon” iz Vlade ide niškim javnim preduzećima

Južne vesti 11.01.2016
80 miliona dinara koje je Vlada Srbije uplatila na račun Grada Niša biće podeljeno javnim preduzećima “Gorica” i “Mediana”. Poslednjeg dana 2015. godine iz Vlade Srbije stigao je novogodišnji poklon na račune čak 49 gradova i opština u… »

Rusi zainteresovani za uvoz mesa iz Srbije

RTS 11.01.2016
Rusko tržište računa na srpske poljoprivredne i prehrambene proizvode, a Srbija namerava da postane što konkurentnija - to su poruke posle sastanka ministarke poljoprivrede sa delegacijom ruskog ministarstva poljoprivrede. Dve zemlje, kako je rečeno… »

Trgovci koče povraćaj PDV-a za bebe

Politika 11.01.2016
Poreska uprava ne prihvata da refundira porez ako na fiskalnom računu nije navedeno da je reč o proizvodu namenjenom deci. Roditelji sve češće imaju problem kako da vrate porez (PDV) za kupljene bebi-proizvode, što je kao pogodnost za porodice sa… »

Luka Kotor: Ove godine stiže 437 kruzera i 2000 jahti

SEEbiz 11.01.2016
KOTOR - Iz Luke Kotor najavljuju još jednu uspješnu kruzing sezonu, koja će zvanično biti otvorena 3. marta dolaskom kruzera "Berlin" njemačke kompanije "FTI Cruises". "Na sezonu kružnih putovanja 2016. gledamo kao nastavak uspješnog poslovanja… »

Orešković u Kitzbühelu na sastanku s vlasnicima hrvatskog duga

SEEbiz 11.01.2016
ZAGREB - Mandatar Tihomir Orešković, već počinje vrlo ozbiljno raditi na pitanju uravnoteženja rashoda i prihoda hrvatskog proračuna i kreće prema ispunjavanju zahtjeva Europske komisije o smanjenju fiskalnog deficita. Jedan od prvih konkretnih… »

Auro Domus kupio od Erstea opatijsku Villu Artemis

SEEbiz 11.01.2016
OPATIJA - Povijesna vila u najužem centru Opatije, Villa Artemis koja je dugi niz godina bila poznata kao sjedište ex Riječke banke, a danas Erste banke, promijenila je vlasnika. Zgradu Erste banke u Opatiji, smještenu na prestižnoj i vrlo… »

Početak kraja moćne Angele?

BizLife 11.01.2016
Novogodišnji masovni napadi na žene u Kelnu, u kojima su učestvovale izbeglice, ozbiljno su "uzdrmali" poziciju najmoćnije žene u Evropi, kancelarke Angele Merkel koja će, ukoliko želi da to ostane, morati da menja neke svoje stavove, piše… »

Ostojić i Bernardić podupiru Komadinu

SEEbiz 11.01.2016
ZAGREB - Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina potvrdio je u ponedjeljak da će se kandidirati za predsjednika stranke, na izborima koji će se održati 12. ožujka, te potvrdio kako namjerava "abolirati" isključene članove stranke, poput Slavka Linića… »

Putin Priznao: Zapadne sankcije ozbiljno štete Rusiji

Pravda 11.01.2016
SOČI – Predsednik Rusije Vladimir Putin priznao je u današnjem intervjuu nemačkom listu Bildu da ekonomske sankcije Zapada, uvedene Moskvi zbog ukrajinske krize, nanose štetu Rusiji. „Što se tiče naših mogućnosti na međunarodnim finansijskim… »