Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Nikolić: Zašto Hrvati nabavljaju rakete kada neće biti rata u regionu

Novi magazin 11.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, tokom razgovora sa potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom, da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem, s obzirom da na to da "neće biti oružanog sukoba u… »

Ministarka poljoprirede sa ruskom delegacijom

Novi magazin 11.01.2016
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da tržište Rusije računa na poljoprivredne i prehrambene proizvode iz Srbije, koji su prepoznatljivi po kvalitetu i podneblju sa koga dolaze. Ona… »

Sa Volstrita stiže iznenađujuća poruka

B92 11.01.2016
Njujork -- Podaci o zaradama kompanija na Volstritu za četvrti kvartal mogli bi da potvrde ono što mnogi investitori ne žele da čuju - američkoj privredi možda ide dobro. Međutim, korporativni profiti je u recesiji, piše agencija Rojters. … »

Kompanija Metalac najavljuje povećanje prihoda u 2016. godini

Beta 11.01.2016
Kompanija "Metalac" iz Gornjeg Milanovca 2016. godine planira povećanje prihoda za osam odsto u odnosu na ostvarenih 80 miliona evra. Generalni direktor "Metalca" Petrašin Jakovljević rekao je agenciji Beta da je u 2015. godini ostvaren profit od… »

Na srpskom tržištu previše banaka

Nova ekonomija 11.01.2016
Za bankarski sektor 2016. će biti izazovna jer je na srpskom tržištu prisutno previše banaka, ocenjuje predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović. "Više nije tajna da ima previše banaka za srpsko tržište. Na BDP od 33-34 milijardi… »

EU: Belgija da vrati 760 miliona evra od dodeljivanja nezakonitih poreskih olakšica

Beta 11.01.2016
Evropska unija naložila je danas Belgiji da vrati oko 760 miliona evra nelegalnih poreskih olakšica koje je dodeljivala multinacionalnim kompanijama. EU navodi da je 35 multinacionalnih kompanija u Belgiji ostvarilo nezakonite poreske olakšice… »

Novi letovi iz Beograda ka Varšavi i Moskvi

RTS 11.01.2016
Poljska nacionalna avio-kompanija LOT ponovo je uspostavila redovne letove između Beograda i Varšave, a letovi će se tokom zimske sezone obavljati četiri puta nedeljno, saopštio je beogradski Aerodrom "Nikola Tesla". Putnike će prevoziti avioni tipa… »

Rudari prete: Ako ne rešite problem...

B92 11.01.2016
Resavica -- Rudari devet rudnika podzemne eksplotacije stupiće u štrajk ukoliko do 25. janura ne budu rešeni njihovi problemi. Na sednici Glavnog odbora Sindikata radnika JP "Resavica" odlučeno je da se stupi u štrajk i ukoliko ne bude rešen trajni… »

Ipak ništa od "Južnog toka", Bugari se džabe radovali

Vesti online 11.01.2016
Status gasovoda "Južni tok" nije promenjen i taj projekat je i dalje obustavljen, rekao je u ponedeljak posle podne agenciji TASS neimenovani predstavnik ruskog Ministarstva energetike. Bugarski dnevnik "Standard" u ponedeljak ujutru je objavio da bi… »

Nema pomoći cenama nafte

Kamatica 11.01.2016
Cene nafte su danas dodatno pale u trgovanju u Aziji zbog nesmanjene bojazni investitora u pogledu ekonomskog usporavanja Kine i prezasićenosti ponude, ali analitičari misle da bi sukob između proizvođačkih divova, Saudijske Arabije i Irana, mogao… »