Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Preminuo David Bowie

SEEbiz 11.01.2016
LONDON - Svjetski poznati glazbenik David Bowie (69) preminuo je od raka, potvrdio je njegov publicist za Sky News. David Bowie se borio s rakom posljednjih 18 mjeseci, piše Sky News. "Umro je mirno u krugu svoje obitelji", objavljeno je na službenim… »

Gaspromu ne smetaju sankcije, povećao izvoz u Evropu

RTV 11.01.2016
MOSKVA - Ruski gasni gigant Gasprom je prošle godine povećao obim isporuka gasa Evropi za osam odsto, uprkos tenzijama koje postoje sa Zapadom zbog ukrajinske krize. Prema izjavi generalnog direktora Gasproma Alekseja Milera, njegova kompanija je… »

Švajcarski Guverner: Franak će biti stabilan ili će slabiti

Kurir 11.01.2016
Švajcarski franak ove godine će verovatno biti stabilan ili će slabiti, prognozirao je guverner Švajcarske narodne banke (SNB) Tomas Jordan. Pre skoro godinu dana SNB je šokirala finansijska tržišta ukidanjem minimalnog kursa franka prema evru od… »

EBRD najavila Investicioni samit Zapadnog Balkana

B92 11.01.2016
London -- Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da organizuje Investicioni samit Zapadnog Balkana 22. februara u svom sedištu u Londonu. Na skupu će učestvovati svi premijeri regiona Zapadnog Balkana, ministri i vodeći biznismeni, a… »

Fiksnom „alo” daju još deceniju života

Dnevnik 11.01.2016
Broj korisnika fiksne telefonije poslednjih godina u blagom je padu, ali je zato saobraćaj u fiksnoj mreži tri puta manji nego pre deset godina, pokazuju podaci RATEL-a. Iz toga je jasno da građani daleko manje koriste fiksni telefon, ali i dalje od… »

„Epl” odavno nije bio niže

Dnevnik 11.01.2016
Akcije tehnološkog giganta „Epl” vratile su se na nivo na kojem nisu dugo bile – koštaju manje od 100 dolara po komadu. Dakle, da li je to prilika za kupovinu ili početak dubljeg. pada? Stručna mišljenja uglavnom idu u prilog rastu, ali ima i… »

Mimo propisa iz budžeta Niša isplaćeno 1,6 milijardi

Beta 11.01.2016
Državna revizorska institucija je utvrdila da je iz budžeta Niša u 2014. godini mimo propisa isplaćeno više od 1,6 milijardi dinara i da u toj lokalnoj samoupravi ima 289 zaposlenih na neodredjeno više od dozvoljenog broja. U izveštaju koji je DRI… »

Šef VW-a Amerikancima: Izvinite, nismo hteli

B92 11.01.2016
Detroit -- Generalni direktor Folksvagena Matijas Miler izvinio se američkoj javnosti zbog lažiranja podataka na eko-testovima o emisiji gasova iz VW-ovih dizel automobila. Miler je izvinjenje uputio tokom svoje prve posete Sjedinjenim Američkim… »

Hala za 3 EUR, moraju da zaposle 100

B92 11.01.2016
Smederevo -- Smederevo je novoizgrađenu halu dalo u zakup preduzeću ServFood koji će je od 15. januara koristiti za preradu i konzerviranje ribe, ljuskara i mekušaca. Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, ServFood je obavezan po ugovoru… »

Išlo im je jako dobro a sada ih drugi ruše

B92 11.01.2016
London -- Britanski ministar finansija DŽordž Ozborn upozorio je da se britanska ekonomija suočava sa "opasnim koktelom" pretnji iz inostranstva. Kameron se istovremeno zauzeo protiv osećanja samozadovoljstva posle dve godine solidnog rasta. Ozborn… »