Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

Rusi posle kraha traže: Krenimo od nule

B92 06.05.2016
Moskva -- Pregovori vodećih svetskih proizvođača nafte o potencijalnom ograničavanju proizvodnje, s ciljem podizanja niskih cena nafte, trebalo bi ponovo da krenu od nule. To je izjavio portparol Kremlja, Dmitrij Peskov. "Mnogo toga treba početi… »

Matijević prodaje industriju mesa: Kupuje pkb?!

Pravda 06.05.2016
Ne bi li se dokopao najvećeg srpskog poljopivrednog kombinata, Matijević je spreman da proda i svoju industriju mesa. Kada bi od nemačkog Tenisa dobio 100 miliona evra za moju industriju mesa, odmah bih kupio Poljoprivrednu korporaciju Beograd, izjavio… »

Zašto ćuti Gradski zavod za veštačenje

Danas 06.05.2016
Zbog nedostavljenog odgovora naš list podneo žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja. Beograd - Gradski zavod za veštačenje, čiji je osnivač Grad Beograd, nije u zakonom propisanom roku odgovorio na pitanja naše redakcije, zbog čega je… »

Bivša radnica Jure: Raditi deset sati tamo gore je nego u ludnici

Nova ekonomija 06.05.2016
Samo u jednom selu - Lipovac pored Leskovca, živi pet bivših radnika Jure. One su za N1 svedočile kako se lako u toj kompaniji dobija otkaz i o pritisku pod kojim rade. Međutim, na njihove navode iz Jure ni danas nismo dobili odgovor. Kažu da niko u… »

Kamaraš: Prvi korak je povećanje proizvodnje

Danas 06.05.2016
Direktor Železare susreo se sa kineskim ambasadorom. Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razgovarao je juče sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzimanja srpske fabrike od strane… »

Dalekovod: Gotovo udvostručena EBITDA

SEEbiz 06.05.2016
ZAGREB - Grupa Dalekovod je u prvom kvartalu ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate. Kompanija je u ovom razdoblju ostvarila operativnu dobit prije amortizacije (EBITDA) u iznosu od 61,7 milijuna kuna, gotovo dvostruko više od one ostvarene u istom… »

Veći prihodi Alibabe za 39%

Gde investirati 06.05.2016
U kvartalu koji je završio 31. marta prihodi firme dosegli su 3,7 milijardi dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosili su 2,7 milijardi dolara. Najveća kineska internet trgovina, Alibaba, objavila je kako su joj prihodi u četvrtom kvartalu… »

Australija: Cene akcija porasle, nacionalna valuta oslabila

Gde investirati 06.05.2016
Cene akcija na berzi u Australiji porasle su četvrtu nedelju zaredom, podržane nagoveštajima da će Centralna banka narednih meseci dodatno olabaviti monetarnu politiku. Iako je na otvaranju bio u minusu 1,3 odsto, glavni indeks berze u Sidneju… »

Počinje isplata jednokratne pomoći za radnike propalih firmi

Južne vesti 06.05.2016
Niš U ekspoziturama Poštanske štedionice u Nišu danas posle 13 sati počeće isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara radnicima nekadašnjih industrijskih giganata kojima se duguju plate, rekao je gradski većnik Mihajlo Zdravković. On napominje… »

Paori se zadužuju zbog setve

RTV 06.05.2016
NOVI SAD - Prošlogodišnja suša umanjila je prinose u bačkopalanačkom ataru. Paori se zadužuju zbog setve. Osim suše, gorak ukus ostaje i zbog izuzetno niskih cena žitarica, koje su ovog proleća niže nego u vreme žetve, što je neuobičajeno. Uz… »