Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

“Ne znam da li je inspekcija dobila automobile od Jure”

Južne vesti 06.05.2016
Niš Nakon tvrdnji radnika da je inspekcija rada Nišavskog okruga, dok je na njenom čelu bio Radomir Nikolić, dobila četiri automobila od “Jure” koju je u to vreme kontrolisala, Nikolić za “Danas” nije ni potvrdio, ali ni demantovao ove… »

Još jedna otimačina srpske imovine: Na Brezovici preuzeta NIS-ova pumpa

Kurir 06.05.2016
Kosovska agencija za privatizaciju na Brezovici, opština Štrpce, preuzela je NIS-ovu pumpu koju je koristila firma “Simonida” iz Leposavića. ŠTRPCE - Kosovska agencija za privatizaciju danas je na Brezovici na Kosovu i Metohiji preuzela još jednu… »

Paorima zajmovi s kamatom od svega tri odsto

Dnevnik 06.05.2016
Kredite namenjene poljoprivrednicima država subvencioniše i ove godine. Zahvaljujući pomenutoj pomoći, kamata je za dinarska sredstva snižena. i za paore koji uzmu zajam ona je svega tri odsto na godišnjem nivou. Pomenuta kamata je gotovo kao poklon… »

Cene hrane idu naviše

Dnevnik 06.05.2016
Svetske cene ključnih namirnica su u aprilu porasle treći uzastopni mesec, posle četiri godine pada. FAO indeks cena hrane, koji meri mesečne promene u korpi žitarica, uljarica, mlečnih proizvoda, mesa i šećera, iznosio je u aprilu prosečni 151,8… »

Investitori traže inženjere, a njih je malo

Dnevnik 06.05.2016
Gotovo svi mladi koji završe neki od tehničkih fakulteta brzo i lako dobijaju posao, dok u isto vreme na evidenciji nezaposlenih. ima nekoliko hiljada pravnika, ekonomista, sociologa, filozofa i drugih mladih obrazovanih lica čije su šanse da dođu do… »

Na svetskoj pijaci zarađena 692 miliona

Dnevnik 06.05.2016
Raspoloživi podaci Republičkog zavoda za statistiku Srbije pokazuju da je u bilansu razmene poljoprivrede i prehrambene. industrije Srbije s inostranstvom od januara do marta 2016. godine ostvarena vrednost izvoza od 692,2 miliona dolara, što… »

Mana postala prednost: Srbija jedina profitira od "Bregzita"

Kurir 06.05.2016
Naše evroobveznice su se prethodnog meseca pokazale bolje od poljskih, mađarskih, hrvatskih i rumunskih, zbog čege u ovim zemljama raste zabrinutost od gubitka milijardi evra. Postoji jedna zemlja u kojoj investitori pronalaze sigurnost od sve većeg… »

Krediti za poljoprivredu upola jeftiniji

RTS 06.05.2016
Banke su počele da odobravaju kredite poljoprivrednicima za koje država plaća deo kamate. Za taj program ove godine obezbeđeno je 800 miliona dinara, 300 miliona više nego lane, a kamate su prepolovljene. Deo novca biće iskorišćen za dotiranje 40… »

Kupujete preko interneta? Nadamo se samo da niste naručili ove proizvode!

Telegraf 06.05.2016
U Srbiji je problem poverenje kupaca u sam proces kupovine, jer se, kako kaže marketing stručnjak Mladen Stojanović, plaše da li će dobiti ono što su poručili i platili. Kupovina preko interneta odavno je uzela maha i postaje sve prisutnija u… »

Udruženja invalida nisu dobila ni dinara od 13 miliona predviđenih budžetom

Nova ekonomija 06.05.2016
Predstavnici 18 organizacija koje u Nišu okupljaju više od 20.000 osoba sa invaliditetom upozorili su da je njihov rad ugrožen, jer od početka godine od budžetom predviđenih 13 miliona dinara nisu dobili ni dinar. Na konferenciji koja je… »