Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

Zatvara se plac "Parking servisa" za prenos vozila na Slaviji

Ekapija 06.05.2016
Plac beogradskog JKP "Parking servis" na Slaviji, za smeštaj vozila iz prekršaja, prestaje da radi u subotu, 7. maja. Nepropisno parkirane automobile, uklonjene iz centra grada po nalogu Saobraćajne policije i Komunalne inspekcije, dizalice "Parking… »

Kompanija Imlek rekonstruisala omiljeno mesto rekreativaca u Beogradu

Nedeljnik 06.05.2016
Po preporuci Republičkog zavoda za sport i sportsku medicinu, rekonstruisan je park za vežbanje na Košutnjaku koji sada svi Beograđani mogu da posete i uživaju u rekonstruisanom ambijentu za vežbanje pored čuvene trim staze. Savremeni tempo života… »

Fly Fly Travel otvorio poslovnicu u Beču

Biznis i finansije 06.05.2016
Kompanija Fly Fly Travel otvorila je novu poslovnicu, treću na teritoriji Evropske Unije, u Beču u Austriji na međunarodnom aerodromu. Poslovnicu su otvorili Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Igor Vujović Nađ, predsednik Fly Fly… »

MMF: Sve rizičnije u Centralnoj Evropi

Alo 06.05.2016
ajgora ekonomska kriza u Rusiji je možda prošla, ali perspektive centralne Evrope su sve neizvesnije. Najgora ekonomska kriza u Rusiji je možda prošla, saopštio je danas Međunarodni monetarni fond, istovremeno upozoravajući da potencijalna… »

SAVA OSIGURANJE preuzima portfelj AS OSIGURANJA

Biznis i finansije 06.05.2016
SAVA OSIGURANJE a.d.o. Beograd preuzima celokupan portfelj osiguranja AS OSIGURANJA a.d.o. Beograd, na osnovu Ugovora o prenosu portfelja neživotnog osiguranja i Rešenja Narodne banke Srbije o saglasnosti na prenos portfelja osiguranja. Zbog povlačenja… »

Poklanjaju ostrvo iz snova, može biti vaše VIDEO

B92 06.05.2016
Tropsko ostrvo sa 16 hotela, ronilačkim centrom i privatnom plažom stavljeno je na prodaju, a može da se kupi za cele 34 funte ili 49 dolara. Nalazi se na Mikroneziji na ostrvu Kosrae u zapadnom Pacifiku, a prodaje se putem onlajn lutrije, koja od… »

Top 5 stvari o tržištu za 6. maj

B92 06.05.2016
Najvažniji aprilski izveštaj o zaposlenosti u SAD (NFP). Ovo je jedan od najbitnijih mesečnih izveštaja na koji se fokusira većina investitora na tržištu a objavljuje se svakog prvog petka u mesecu. Ovog meseca se očekuje rast novih radnih mesta… »

Rešenje potražili na kongresu: Ima li Bitkoin budućnost?

Newsweek 06.05.2016
Odgovor na pitanje zavisi da li se radi o samoj valuti ili tehomogiji koja se koristi za njeno rudarenje. Na upravo održanoj konferenciji o B u Njujorku, učesnici su razmatali samo jedno pitanje - kakva je budućnost ove virtuelne valute? Naravno, kada… »

Daju im pare za plate i penzije, uslov samo jedan

B92 06.05.2016
Bukurešt -- Predsednik Rumunije Klaus Johanis potpisao je odluku, koju je prošlog meseca odobrio parlament, o petogodišnjem kredu od 150 miliona evra susednoj Moldaviji. Moldaviji je odobren kredit za potrebe finansiranja plata u državnom sektoru i… »

Grčki parlament u nedelju o nepopularnim reformama

Kamatica 06.05.2016
Grčki zakonodavci bi, kako se očekuje, u nedelju trebalo da glasaju o nacrtu nepopularnih poreskih i penzionih reformi, koje bi, kako se nada zvanična Atina, trebalo da ubede kreditore da odobre isplatu dalje pomoći Grčkoj. Komitet grčkog parlamenta… »