Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

"Ne znam da li je inspekcija dobila automobile od Jure"

Danas 06.05.2016
Bivši načelnik inspekcije rada u Nišu Radomir Nikolić nije ni potvrdio ni demantovao informaciju Danasa NAŠA PRIČA. Niš - Bivši načelnik Odeljenja inspekcije rada Nišavskog okruga Radomir Nikolić juče nije potvrdio, ali ni demantovao… »

Shell: Pad dobiti, manje investicija

Gde investirati 06.05.2016
Pošto se poslovodstvo našlo pod pritiskom akcionara da smanji troškove, Shell će, s ranije planirane 33 milijarde, smanjiti ulaganja na 30 milijardi dolara. Britansko-holandska kompanija Royal Dutch Shell najavila je da će u ovoj godini smanjiti… »

Ljudi žele da pokrenu svoj biznis, ali im treba bolji privredni ambijent

Nova ekonomija 06.05.2016
Mada privredni ambijent u Srbiji nije naklonjen razvoju preduzetništva ipak ima smisla podučavati ljude kako da započnu vlastiti posao i podsticati ih u tome, jer je to, i za njih, i za državu, kvalitetan temelj za dalji ekonomski razvoj. Ovo je… »

Bela kuća: Obračun sa fantomskim firmama

RTV 06.05.2016
VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države najavile su pokretanje niza mera za obračun sa fantomskim firmama u toj zemlji koje se mogu koristiti za utaju poreza i pranje novca. Bela kuća je saopštila da će zatvoriti "rupe u zakonu" koje omogućavaju… »

Zbog kiša slabiji prinosi meda

RTV 06.05.2016
ZRENJANIN - Zrenjaninski pčelari kažu da su kišni dani u prethodnom periodu zadali mnogo nevolja njima i njihovim kolegama u drugim krajevima. Kažu da je bagremova paša ispod proseka, i da se očekuju slabiji prinosi. Dušan Marinkov u pčelarstvu je… »

Konzumu nagrada Zlatna košarica za trgovca godine

SEEbiz 06.05.2016
ZAGREB - Trgovački lanac Konzum dobitnik je nagrade Zlatna košarica za trgovca godine, dok je Podravka osvojila priznanje za najboljeg proizvođača, izvijestili su u petak iz magazina Ja Trgovac, koji je organizator dodjele. Društveno odgovorna… »

"Fashion Park centar" Inđija opet proglašen za najbolji OUTLET centar u jugoistočnoj Evropi

Ekapija 06.05.2016
"Fashion Park Outlet centar" Inđija proglašen je za najbolji autlet centar u Jugoistočnoj Evropi na 11. godišnjoj dodeli nagrada za nekretnine održanoj u Bukureštu. Jedanaesta godišnja SEE dodela nagrada, u organizaciji publikacije Europa Property… »

KKR zadovoljan dosadašnjim investicijama u Srbiji

BizLife 06.05.2016
Foto: beta Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima američkog investicionog fonda KKR o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama, saopštila je Vlada Srbije. Kako se navodi… »

Monopolska „ostrva“ u globalizaciji: Svet u šaci

Biznis i finansije 06.05.2016
Gram kalifornijuma koji košta 27 miliona dolara, gram šafrana čija je cena viša od cene plemenitog metala, ekskluzivno pravo poljoprivrednika u Tasmaniji na proizvodnju opijumskog maka s godišnjim prihodom od 120 miliona australijskih dolara, ili… »

Chipsy za finale Lige Šampiona

Nedeljnik 06.05.2016
Priliku da bodre svoje miljenike na finalnoj utakmici Lige šampiona, koja će se održati 28. maja na stadionu San Siro u Milanu, dobili su Boban Ocokoljić, Dragan Stojanović i Mladen Tasković, dok su karte za polufinalne duele otišle u ruke Gorici… »