Ekonomija arhiva vesti 06.05.2016

Sarajevska berza: Skromna trgovina na kraju sedmice

SEEbiz 06.05.2016
SARAJEVO - Prometom vrijednim 338.808 KM završila je ovosedmična trgovina na Sarajevskoj berzi. Gotovo polovinu današnjeg prometa (147.930 KM) čine tri transakcije dionicama investicionog fonda Bosfin. Solidan promet zabilježili su i BH Telecom… »

Zoran Kesić za BIZLife: Uspeh u životu je kada se ne stidiš onoga što radiš (video)

BizLife 06.05.2016
Zorana Kesića, autora emisije „24 minuta“, uhvatili smo „na prepad“. Zato smo ga pitali sve i svašta, a ovo je „miks“ onoga što nam je odgovorio. Teme su bile mladi u Srbiji, uspeh, njegova emisija „24 minuta“, beg u prirodu, premijer… »

Retka ponuda - nezavršena nuklearku kod Holivuda

B92 06.05.2016
Vašington -- Vlasti savezne države Tenesi odlučile su da prodaju nezavršeno nuklearno postrojenje Belfont u blizini Holivuda čija je izgradnja koštala više od 4 miliona evra. Izgradnja nuklearne elektrane započeta je pre četiri decenije, ali… »

Turskoj liri preti najveći pad

B92 06.05.2016
Ankara -- Turska lira je na putu da zabeleži najveći nedeljni pad prema dolaru u poslednjih godinu dana. Mogućnost održavanja novih izbora u zemlji izazvala je strah u pogledu kreditnog rejtinga Turske, što se odražava I na nacionalnu valutu. Lira… »

Obrali bostan: Cene u nebo, stiže škart iz EU

B92 06.05.2016
Zagreb -- U Hrvatskoj se zbraja šteta od velikog mraza, a opustošene jedinice ukazuju da će ova godina biti u znaku nestašice domaćeg voća i povrća. Hrvati će poskupljenje itekako osetiti jer je drastičan skok cena neizbežan, ali ne i nestašicu… »

Noćni protesti radnika na groblju

Danas 06.05.2016
Deo zaposlenih u niškom pogrebnom preduzeću Gorica na nesvakidašnji način traži zaostale zarade. Niš - Pedesetak radnika niškog pogrebnog preduzeća Gorica provelo je pretprošlu noć na Novom groblju, zahtevajući isplatu svih zaostalih primanja… »

Povratak u ekonomski sistem: Indija preko evropskih banaka plaća naftu Iranu

Newsweek 06.05.2016
Time će biti oslobođena sredstva u vrednosti od 6,4 milijarde dolara. Centralne banke i postigle su dogovor prema kom će se preko evropskih banaka obaviti zaostala plaćanja Teheranu za kupljenu naftu, izjavio je danas indijski ministar za naftu… »

Varufakis u ted govoru o licemernom svetu i paradoksu blizanačkih vrhova

BizLife 06.05.2016
Foto: TED/Printscreen Da li se pitate zašto političari nisu ono što su nekad bili, zašto se vlade čine nesposobnim da reše stvarne probleme? Ekonomista Janis Varufakis (Yanis Varoufakis), bivši ministar finansija Grčke, kaže da je to zato što… »

Srbi se okreću gljivama, za kg 350 RSD VIDEO

B92 06.05.2016
Jagodina -- Proizvodnja bukovače iz godinu u godinu je sve zastupljenija, a jedan od razloga je otkupna cena u sezoni koja dostiže i do 350 dinara za kilogram. Jagodina ima veliki potencijal da postane kraj koji je poznat upravo po pečurkama. Kod… »

Pacijenti u panici: Zabranjeno reklamiranje najtraženijeg srpskog leka zbog droge koju sadrži u sebi!

Srbija danas 06.05.2016
Žele da spreče masovnu upotrebu. U Bosni i Hercegovini došlo je do povlačenja saglasnosti za oglašavanje leka “kafetina” od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva. Agencija je objasnila da je reč o leku koji sadrži kodein, koji je… »