Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Finansijski lizing zabeležio rast u prvom kvartalu 2016. godine

Ekapija 21.06.2016
foto: Pressmaster/shutterstock.com Tržište lizinga u Srbiji je ušlo u 2016. godinu sa rastom vrednosti novih plasmana, a rezultati prvog kvartala, u kome je finansijski lizing zabeležio rast u sva četiri segmenta industrije, ukazuju da će se taj… »

Tržište osiguranja beleži rast od 13% - "Dunav osiguranje" ima najveće učešće po visini premije

Ekapija 21.06.2016
Tržište osiguranja zabeležilo je rast ukupne premije od preko 13%, što je najbolji rezultat nakon 2007. godine, dok je u 2015. ukupna premija učestvovala u BDP Srbije sa oko 2%, što je gotovo istovetan pokazatelj još od 2005. godine, rezultati su… »

MMF: Nema povećanja plata i penzija!

Alo 21.06.2016
MMF Srbiji predviđa rast BDP-a za ovu godinu sa 1,8 na 2,5 odsto BDP-a. Ipak, plate i penzije, prema oceni MMF-a ne mogu da budu povećane u 2016. godini. Dobri rezultati ekonomskog programa Srbije se nastavljaju i srpske vlasti i dalje postižu napredak… »

Intesa najuspešnija banka u Srbiji - Blagi oporavak celokupnog bankarskog sektora u 2015.

Ekapija 21.06.2016
foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com Banka Intesa je po visini aktive i dobiti u 2015. prva na rang listi banaka, dok je u sektoru osiguranja, u prethodnoj godini najveće tržišno učešće po visini premije ostvarilo "Dunav osiguranje". Krajnji… »

Od poreza više niko neće moći da pobegne

B92 21.06.2016
Brisel -- Evropska unija je usvojila nove regulative s ciljem borbe protiv izbegavanja poreza. “Današnji sporazum zadaje težak udarac onima koji su uključeni u korporativno izbegavanje poreza”, rekao je evropski komesar za ekonomska i monetarna… »

Svaka druga osoba iz regiona želi da ode odavde

N1 Info 21.06.2016
Ekonomije zemalja Jugoistočne Evrope (JIE) počele su da se oporavljaju ali pred njima je još dosta posla, posebno kada je reč o nezaposlenosti i korupciji, pokazao je Balkanski barometar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) za 2016. godinu koji je… »

MMF otkrio ono što nas sve zanima: Da li će biti povećanja penzija i plata i poskupljenja struje?

Srbija danas 21.06.2016
Pozitivna ocena MMF. Šef Misije MMF za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da je nakon ove posete postignut dogovor na nivou tima vezano za četvrtu i petu reviziju aranžmana, i dodao da je zbog dobrih rezultata, MMF podigao procenu rasta BDP-a Srbije… »

Kineska firma odbila dogovor sa Tesla Motorsom, još nema gradnje fabrike

Gde investirati 21.06.2016
Šangajska kompanija odbila je neobavezujuć dogovor koji je većinski vlasnik potpisao sa Tesla Motorsom o izgradnji fabrike u Šangaju. Tesla Motors u Kini trenutno prodaje samo automobile iz uvoza, i zbog toga plaća stroge poreze. Nedavno je generalni… »

Microsoft posle LinkedIna kupio još jednu kompaniju

Gde investirati 21.06.2016
Microsoft je prošle nedelje kupio LinkedIn u iznenađujućoj akviziciji, ali izgleda da je kompanija ubrzo napravila i drugu kupovinu, ovog puta za znatno manju sumu novca, čiji tačni uslovi nisu obelodanjeni. Wand je kompanija koja je osnovana pre tri… »

Samostalni sindikat poštanskih radnika danas započeo štrajk

Nova ekonomija 21.06.2016
Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije započeo je danas štrajk zbog visine zarada, uskraćivanja prava na godišnje odmore i načina rešavanja stambenih pitanja zaposlenih. Samostalni sindikat poštanskih radnika navodi da je uprkos pritiscima… »