Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Hrvatska i u 2015. među zemljama EU s izrazitim udjelom kredita u financiranju javnog duga

SEEbiz 21.06.2016
LUXEMBOURG - Hrvatska se u 2015. godini zadržala među zemljama Europske unije s relativno visokim udjelom kredita u financiranju javnog duga i značajnim udjelom domaćeg financijskog sektora u strukturi vlasništva nad tim dugom, pokazalo je u utorak… »

Skot: Šabac atraktivan američkim investitorima

Alo 21.06.2016
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Rendolf Skot posetio je danas Šabac i razgovarao sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem o mogućnostima saradnje. Skot je naveo da je imao priliku da govori o problemima, ali i budućnosti. -… »

Borba protiv sive ekonomije podsticaj za preduzeća Tanjug

Studio B 21.06.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Inspekcija rada do početka juna otkrila 7.684 neprijavljenih radnika, nakon čega je na osnovu rešenja zaposlen 6.201 radnik. Vulin je novinarima nakon obilaska fabrike kablova TF KABLE u Zaječaru… »

EU: Usvojene mere za borbu protiv utaje poreza

Gde investirati 21.06.2016
Nakon što su EU članice danas usvojile nove propise za borbu protiv utaje poreza, multinacionalne kompanije bi mogle da se suoče sa poteškoćama u nastojanju da smanje poreske račune. Među usvojenim merama su i nova ovlašćenja za oporezivanje… »

Fabrika cementa i Staklara Paraćin žele prugu Paraćin - Stari Popovac

Nova ekonomija 21.06.2016
Fabrika cementa "CRH Srbija" Veliki Popovac kod Paraćina i Srpska fabrika stakla Paraćin zainteresovani su za prugu Paraćin - Stari Popovac, koju su "infrastrukture Železnice Srbije", ponudile na upravljanje opštini Paraćin. Opština traži sastanak… »

"International Gaming Festival" početkom jula u Novom Sadu

Ekapija 21.06.2016
Novi Sad "International Gaming Festival" (IGF) od 08. do 10. jula u Velikoj dvorani SPENS-a okupiće najpoznatije i najbolje gejmeri koji će se takmičiti u 10 najaktuelnijih svetskih igara. To su kompjuterske igre "League of Legends", "Counter Strike… »

"Sion Net" obnovio ugovor o distribuciji "Netgear" proizvoda u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i BiH

Ekapija 21.06.2016
Kompanija "Sion Net" je obnovila ugovor o distribuciji sa čuvenom kompanijom "Netgear" (SAD) za teritoriju Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Radi se o nastavku dugogodišnje saradnje koja je pokrenuta pre skoro 10 godina. U portfoliju… »

HRT se kreditno zadužio za 80 milijuna kuna

SEEbiz 21.06.2016
ZAGREB - Vodstvo HRT-a izvijestilo je u utorak da je Hrvatska radiotelevizija realizirala kredit od 80 milijuna kuna s rokom otplate od pet godina uz fiksnu kamatnu stopu od 2,15 posto bez naknade, namijenjen za "refinanciranje postojećega duga te… »

MINI VISION NEXT 100: Vozilo budućnosti

Nedeljnik 21.06.2016
U budućnosti, ljubitelji brenda će biti u stanju da poruče MINI skrojen prema njihovim ličnim potrebama gde god da se nalaze, u bilo koje doba dana i noći. Dostupan 24 časa, 7 dana u nedelji, MINI budućnosti će biti u stanju da pokupi svog vozača… »

Mladi u Srbiji mobilni internet najviše koriste za dopisivanje - "Viber", "Facebook" i "WhatsApp" imaju sve više korisnika

Ekapija 21.06.2016
foto: Rawpixel/shutterstock.com U poređenju sa 2014. godinom, upotreba internet komunikacionih servisa u Srbiji značajno je porasla. Skoro 85% mlađih korisnika mobilnog interneta (16-35 godina) barem jednom dnevno koristi internet aplikacije za… »