Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Sinergija formalnog i neformalnog obrazovanja zadovoljiće tražnju za IT kadrovima - Fakultetska diploma neophodna 'senior' IT…

Ekapija 21.06.2016
Kako bi se zadovoljile potrebe IT industrije za stručnjacima u ovoj oblasti, učesnici "eKapija" okruglog stola "IT kadrovi - potencijal ili prepreka za razvoj", održanog 14. juna 2016. godine u Beogradu, saglasili su se da su pored formalnog, neophodni… »

Prva interaktivna avio poslovnica u Srbiji

Kurir 21.06.2016
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović otvorila je novu poslovnicu kompanije Fly Fly Travel u Beogradu. Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović otvorila je danas u Beogradu, dvadeset i drugu po redu, poslovnicu kompanije Fly Fly Travel… »

Raprodata prva tri leta za Njujork u ekonomskoj klasi

RTS 21.06.2016
Avion srpske kompanije posle 25 godina prevešće u četvrtak prve putnike iz Beograda za Njujork. Rasprodate karte za prva tri leta u ekonomskoj klasi. Iako će se linija za Njujork "Er Srbiji" isplatiti na duge staze, stručnjaci ističu da je trenutak… »

Skat: Šabac ima potencijal

N1 Info 21.06.2016
Šabac ima sve uslove da postane jedna od privredno najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji, poručio je američki ambasador u Srbiji Kajl Skat prilikom posete tom gradu. On se sastao sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, koji mu je… »

Umesto „Železare Smederevo”, „Hestil Srbija ajron end stil”

Politika 21.06.2016
Od 1. jula Kinezi zvanično ulaze u posed kompletne imovine koju su dobili na osnovu kupoprodajnog ugovora potpisanog 18. aprila u Smederevu. Nova kineska firma koja će zameniti privredno društvo „Železara Smederevo” zove se „Hestil Srbija ajron… »

Savić: Dobra startna pozicija za nastavak programa sa MMF-om

SEEbiz 21.06.2016
BEOGRAD - Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je večeras da Srbija ulazi u drugu polovinu realizacije programa sa Međunarodnim monetarnim fondom sa jako dobrom startnom pozicijiom. On je gostujući na N1, rekao da… »

Totalni udar na totalne herbicide i Monsanto?

Dnevnik 21.06.2016
Evropa bi uskoro mogla da zabrani upotrebu glifosata u poljoprivredi, a to bi značilo i proterivanje totalnih herbicida s njiva, ali posredno i udar na GMO. i multinacionalnu kompaniju Monsanto koja je glifosate i lansirala na svetsko tržište. Evropski… »

Srećan ko trošak pokrije

Dnevnik 21.06.2016
U celoj Srbiji uobičajeni ovogodišnji gradonosno oblaci, na sreću ovdašnjih paora, zaobilazili su do sada Sombor i njegov atar, pa je na oko 15.000 hektara pod pšenicom sve spremno za žetvu. Kako tvrde poljoprivrednici ako ih bude pratila sreća kao… »

Novi udar za Epl: Šta bi rekao Stiv Džobs?

B92 21.06.2016
Prema procenama Kredi svisa, prodaja Eplovih akcija mogla bi dostići vrednost od 850 miliona dolara. Nakon što je tokom ove godine izgubio 200 milijardi dolara tržišne vrednosti, Epl na berzi očekuje novi udar, upozoravaju analitičari Kredi svisa… »

"Teslin vremeplov" predstavljen i u Nišu

Ekapija 21.06.2016
Umetnički projekat kompanije "Telekom Srbija" - "Teslin vremeplov", predstavljen je na centralnom gradskom trgu u Nišu. Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle, nakon Beograda i Novog Sada veliki broj Nišlija imao je priliku da, putem… »