Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Prijavili se na konkurs pks-a i dobili posao u austrijskoj kompaniji

BizLife 21.06.2016
Austrijska Cumtobel grupa (Zumtobel group) zaposlila je u Centru za projektovanje osvetljenja u Beogradu 14 mladih elektroinženjera i arhitekata. Plan je da u u drugoj fazi razvoja zaposli i do 50 diplomaca, najavili su predstavnici te kompanije. Reč je… »

ADAC upozorava na lažnu pomoć na cestama u Srbiji i Mađarskoj

SEEbiz 21.06.2016
BERLIN - Najveći njemački i europski automobilski klub ADAC upozorava u utorak vozače na lažna vučna vozila i pomoć na cesti u Srbiji i Mađarskoj. Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici ADAC-a i pokušavaju od vozača naplatiti troškove… »

Poseta MMF: Koji izazovi su još pred Beogradom?

N1 Info 21.06.2016
MMF iz Beograda odlazi "veoma zadovoljan" učinjenim. Prolaznu ocenu aktuelna Vlada - dobila je za uspešnu fiskalnu konsolidaciju i vidljiv ekonomski rast. Plate i penzije u 2016. godini u Srbiji treba da ostanu na trenutnom nivou, izjavio je šef misije… »

Šefica Feda opet oblači: Velika neizvesnost

B92 21.06.2016
Vašington -- Američka ekonomija je suočena sa velikom neizvesnošću zbog sporije domaće aktivnosti i potencijalnog istupanja Velike Britanije iz Evropske unije. Na to je upozorila predsednica američke Uprave federalnih rezervi (Fed) DŽenet Jelen, u… »

Standard & Poor's: Politička nestabilnost u Hrvatskoj prijeti oporavku

SEEbiz 21.06.2016
LONDON - Politička nestabilnost u Hrvatskoj nakon što je hrvatskoj vladi prošlog tjedna izglasano nepovjerenje žalosna je i mogla bi nanijeti nove štete gospodarstvu koje je tek izašlo iz dugotrajne recesije, kazao je u utorak jedan od vodećih… »

Dinar sutra na novom najnižem nivou

Alo 21.06.2016
Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,5396 dinara za evro, što će biti novi najniži nivo nacionalne valute u ovoj godini, prema podacima objavljenim na veb sajtu Narodne banke Srbije (NBS). Nacionalna… »

Austrijanci se iz Poljske preselili u BG

B92 21.06.2016
Beograd -- Austrijska Cumtobel grupa (Zumtobel group) zaposlila je u Centru za projektovanje osvetljenja u Beogradu 14 mladih elektroinženjera i arhitekata. Plan je da u u drugoj fazi razvoja zaposli i do 50 diplomaca, najavili su predstavnici te… »

MMF izričito: Plate i penzije u Srbiji ne mogu da se povećavaju

BizLife 21.06.2016
Plate i penzije u 2016. godini u Srbiji treba da ostanu na trenutnom nivou, izjavio je danas šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf (James Ruff). „Trenutno ne projektujemo povećanje zarada“, rekao je Ruf na konferenciji za… »

Mihajlović: Radimo na uspostavljanju letova za Kanadu i Čikago

BizLife 21.06.2016
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija po vazdušnom saobraćaju i vazduhoplovstvu već u Evropi. Ona je istakla da Srbija ispunjava sve svetske i evropske standarde po pitanju vazduhoplovstva, po čemu je „priznata i poznata u… »

Sarajevska berza: Skromna trgovina, Energoinvest izgubio četvrtinu vrijednosti

SEEbiz 21.06.2016
SARAJEVO - Nezanimljiva i prometom skromna trgovina na Sarajevskoj berzi je iza nas. Trgovano je u vrijednosti 78.443 KM, a za više od polovine (43.947 KM) je zaslužna trgovina dionicama Sarajevo osiguranja. Na tržištu obveznica transakcije bilježe… »