Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

SAD želi srpske proizvode, naročito med

B92 21.06.2016
Beograd -- Predstavnici američke kompanije "The Sanford Group" pokazali su spremnost da investiraju u Srbiju, posebno u poljopriovredu. Njih je ugostio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Marinković u skupštinskom Domu. Visoki… »

Evropska centralna banka spremna za referendum u Velikoj Britaniji

Novi magazin 21.06.2016
Evropska centralna banka (ECB) je spremna na svaki mogući ishod referenduma o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji, ali je ekonomske efekte glasanja teško predvideti, izjavio je danas predsednik Evropske centralne banke (ECB), Mario Dragi… »

BG: Tunel kroz centar i novi Terazijski plato

B92 21.06.2016
Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić kaže da će pred Skupštinom grada biti rebalans budžeta, jer su od početka godine prihodi u gradu povećani za devet milijardi dinara. U planu je, kako je precizirao, da se ove godine gradskim budžetom vrati… »

Presuda: Mere ECB u skladu sa nemačkim zakonom

B92 21.06.2016
Berlin -- Nemački Ustavni sud presudio je da su antikrizne mere Evropske centralne banke (ECB) u skladu sa nemačkim zakonodavstvom. na taj način su odbačene optužbe jedne grupe evroskeptika. Ustavni sud je presudio da je ECB-ov plan kupovine… »

Žene drže skoro trećinu svetskog bogatstva

Ekapija 21.06.2016
Žene su vlasnice skoro trećine svetskog bogatstva, a većina njih je sopstvenim radom došla do novca, pokazuje studija "Boston Consulting" grupe, prenosi "Forbes". Studija je pokazala da je čak 44% žena, čije lično bogatstvo prelazi 100.000 USD… »

Cumtobel grupa planira novo zapošljavanje

Novi magazin 21.06.2016
Austrijska kompanija Cumtobel grupa (Zumtobel Group), koja je uz podršku PKS u Beogradu osnovala regionalni Centar za projektovanje osvetljenja, u narednom periodu zaposliće do 50 diplomaca, najavili su predstavnici te kompanije u razgovoru sa Markom… »

"Zipplast" jedini kompletan proizvođač patent zatvarača u Srbiji - Tržište se osvaja kvalitetom

Ekapija 21.06.2016
foto: fiphoto/shutterstock.com Preduzeće "Zipplast" jedini je kompletan proizvođač patent zatvarača u Srbiji. - "Zipplast" proizvodi za poznatog kupca. U Srbiji imamo 500 stalnih kupaca. To su kompanije koje u svoje proizvode ugrađaju, kao svoj… »

Savić: Povećanje cene struje zavisi od reformi u EPS-u

N1 Info 21.06.2016
"Srbija ima najnižu cenu električne energije i mogla bi da povećava, sa ekonomske strane. Sa druge strane to bi moglo da stvori pogrešan utisak u EPS-a da ne treba da se radi na reformi. Ključna je racionalizacija u tom preduzeću", kaže predsednik… »

Građani dobili 33 dinara za svaku akciju Aerodroma "Nikola Tesla"

Ekapija 21.06.2016
Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" isplatio je 20. juna ranije odobrenu međudividendu za 2015. u iznosu od 38,35 dinara po akciji, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti. Državi je već ranije isplaćen pripadajući iznos, dok se ova… »

Jedinstven sistem pravne zaštite - Predstavljena platforma "Justicija"

Ekapija 21.06.2016
foto: Africa Studio/shutterstock.com Startap kompanija "Justicija sistemi" doo predstavila je danas u Beogradu potpuno novi koncept obezbeđivanja pravnih usluga građanima i pravnim licima u Srbiji. Kako je navedeno na konferenciji za medije, "… »