Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

SAD želi srpske proizvode, naročito med

B92 21.06.2016
Beograd -- Predstavnici američke kompanije "The Sanford Group" pokazali su spremnost da investiraju u Srbiju, posebno u poljopriovredu. Njih je ugostio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Marinković u skupštinskom Domu. Visoki… »

Dragi: ECB spremna na svaki mogući ishod referenduma

Blic 21.06.2016
Evropska centralna banka (ECB) je spremna na svaki mogući ishod referenduma o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji, ali je ekonomske efekte glasanja teško predvideti, izjavio je danas predsednik Evropske centralne banke (ECB), Mario Dragi… »

Vesić: Rebalans budžeta zbog povećanja prihoda

Novi magazin 21.06.2016
Gradski menadžer Goran Vesić kaže da će se na dnevnom redu Skupštine grada sutra naći rebalans budžeta, jer su od početka godine povećani prihodi u gradu za devet milijardi dinara. U planu je, kako je precizirao, da se ove godine gradskim… »

Presuda: Mere ECB u skladu sa nemačkim zakonom

B92 21.06.2016
Berlin -- Nemački Ustavni sud presudio je da su antikrizne mere Evropske centralne banke (ECB) u skladu sa nemačkim zakonodavstvom. na taj način su odbačene optužbe jedne grupe evroskeptika. Ustavni sud je presudio da je ECB-ov plan kupovine… »

Žene drže skoro trećinu svetskog bogatstva

Ekapija 21.06.2016
Žene su vlasnice skoro trećine svetskog bogatstva, a većina njih je sopstvenim radom došla do novca, pokazuje studija "Boston Consulting" grupe, prenosi "Forbes". Studija je pokazala da je čak 44% žena, čije lično bogatstvo prelazi 100.000 USD… »

Cumtobel grupa planira novo zapošljavanje

Novi magazin 21.06.2016
Austrijska kompanija Cumtobel grupa (Zumtobel Group), koja je uz podršku PKS u Beogradu osnovala regionalni Centar za projektovanje osvetljenja, u narednom periodu zaposliće do 50 diplomaca, najavili su predstavnici te kompanije u razgovoru sa Markom… »

"Zipplast" jedini kompletan proizvođač patent zatvarača u Srbiji - Tržište se osvaja kvalitetom

Ekapija 21.06.2016
foto: fiphoto/shutterstock.com Preduzeće "Zipplast" jedini je kompletan proizvođač patent zatvarača u Srbiji. - "Zipplast" proizvodi za poznatog kupca. U Srbiji imamo 500 stalnih kupaca. To su kompanije koje u svoje proizvode ugrađaju, kao svoj… »

Savić: Povećanje cene struje zavisi od reformi u EPS-u

N1 Info 21.06.2016
"Srbija ima najnižu cenu električne energije i mogla bi da povećava, sa ekonomske strane. Sa druge strane to bi moglo da stvori pogrešan utisak u EPS-a da ne treba da se radi na reformi. Ključna je racionalizacija u tom preduzeću", kaže predsednik… »

Građani dobili 33 dinara za svaku akciju Aerodroma "Nikola Tesla"

Ekapija 21.06.2016
Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" isplatio je 20. juna ranije odobrenu međudividendu za 2015. u iznosu od 38,35 dinara po akciji, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti. Državi je već ranije isplaćen pripadajući iznos, dok se ova… »

Jedinstven sistem pravne zaštite - Predstavljena platforma "Justicija"

Ekapija 21.06.2016
foto: Africa Studio/shutterstock.com Startap kompanija "Justicija sistemi" doo predstavila je danas u Beogradu potpuno novi koncept obezbeđivanja pravnih usluga građanima i pravnim licima u Srbiji. Kako je navedeno na konferenciji za medije, "… »