Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Azijske berze: Berze blago porasle, britanska funta stabilna

Gde investirati 21.06.2016
Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, drugi dan zaredom, jer se ulagači nadaju ostanku Britanije u Evropskoj uniji, no trguje se oprezno. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 0,5 odsto, dok su cene akcija u… »

Mihajlović: Razvijamo aerodrome, biće više turista

RTS 21.06.2016
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da razvoj aerodroma pomaže privlačenju još većeg broja turista u Srbiju i dodala da je samo u prošloj godini prihod od turizma iznosio oko milijardu evra. Mihajlovićeva je, otvarajući poslovnicu… »

Prodati državni zapisi vredni 75 miliona evra

Gde investirati 21.06.2016
Uprava za javni dug prodala je juče celu emisiju pedesettronedeljnih državnih zapisa denominovanih u evrima, vrednih 75 miliona evra. Ukupan obim tražnje iznosio je 96,74 miliona, odnosno 128,99 odsto obima emisije, a realizovano je svih 75.000 komada… »

SAD nudi besplatne online fakultete za izbjeglice

Al Jazeera 21.06.2016
Inicijativa osigurava besplatan pristup kursevima univerziteta poput američkog Harvarda ili britanskog Edinburgha. Izbjeglice diljem svijeta moći će sudjelovati u više od 1.000 besplatnih online sveučilišnih tečajeva, u okviru programa State… »

Kitarović: Predložiću Vučiću privredni forum u Osijeku

Blic 21.06.2016
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da će predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se na jesen ove godine u Osijeku organizuje privredni forum koji bi povezao hrvatske i srpske privrednike kroz… »

Potpisali smo 12,5 miliona čekova

Kamatica 21.06.2016
Kupovina na odloženo uzima maha, iako bankari favorizuju kreditne kartice. Svaki peti kupac pazari hranu ili poklone na poček uz blankete. Čekove sada nude i banke koje ih nisu izdavale kako bi sačuvale klijente. Dok korišćenje kreditnih kartica u… »

Vujović: Malo rezultata u borbi sa sivom ekonomijom

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je nakon jutrošnjeg sastanka sa MMF-om jedna od glavnih tema bila siva ekonomija, a ključni korak za njeno smanjenje je i uvođenje evropskih standarda u korporativno finansijsko izveštavanje… »

Teskoba zvana Bregzit podrila funtu i evropske berze

Kamatica 21.06.2016
Akcije na vodećim evropskim berzama i funta su danas u padu, jer je tržišta ponovo zahvatila teskoba zbog neizvesnosti u pogledu ishoda referenduma o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji posle velikog skoka indeksa tokom prethodne sesije… »

Miroslav Miletić: Mala i srednja preduzeća u fokusu

Gde investirati 21.06.2016
I sledeće godine će, kao i ove koja je proglašena za “Godinom preduzetništva”, fokus biti na malim i srednjim preduzećima, istakao je danas potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miroslav Miletić. On je ocenio da je u prvih šest meseci… »

Vučić: Bez zamerki MMF

Večernje novosti 21.06.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najteže pitanje u razgovorima sa delegacijom MMF bilo kako sprovesti racionalizaciju i drugačiju sistematizaciju u Elektroprivredi Srbije. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da… »