Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Azijske berze: Berze blago porasle, britanska funta stabilna

Gde investirati 21.06.2016
Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, drugi dan zaredom, jer se ulagači nadaju ostanku Britanije u Evropskoj uniji, no trguje se oprezno. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 0,5 odsto, dok su cene akcija u… »

Zorana Mihajlović: Vlada se dogovara da Er Srbija leti za Čikago i Kanadu

Tango Six 21.06.2016
Prilikom otvaranja poslovnice turističke agencije „Fly Fly Travel“, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, najavila je buduće planove Vlade i preduzeća „Aerodromi Srbije“ u vezi sa vazdušnim saobraćajem… »

Planuli državni zapisi vredni 75 miliona evra

Kamatica 21.06.2016
Uprava za javni dug prodala je juče celu emisiju pedesettronedeljnih državnih zapisa denominovanih u evrima, vrednih 75 miliona evra. Ukupan obim tražnje iznosio je 96,74 miliona, odnosno 128,99 odsto obima emisije, a realizovano je svih 75.000 komada… »

SAD nudi besplatne online fakultete za izbjeglice

Al Jazeera 21.06.2016
Inicijativa osigurava besplatan pristup kursevima univerziteta poput američkog Harvarda ili britanskog Edinburgha. Izbjeglice diljem svijeta moći će sudjelovati u više od 1.000 besplatnih online sveučilišnih tečajeva, u okviru programa State… »

Grabar-Kitarović: Predložiću Vučiću ekonomski forum u Osijeku

Večernje novosti 21.06.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović najavila je danas da će mandataru za sastav Vlade Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se na jesen u Osijeku organizuje ekonomski forum. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović najavila je danas… »

Čekovi sve popularniji

Gde investirati 21.06.2016
Kupovinа na čekove je ponovo porasla, dok korišćenje kreditnih kаrticа stаgnirа. Trend upotrebe čekovа u Srbiji i u ovoj godini je nаstаvio dа rаste, što se vidi po 12,5 milionа izdаtih blаnketа u prošloj godini. Premа nezvаničnim… »

Vujović: Siva ekonomija tema sastanka sa MMF-om

RTS 21.06.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je nakon jutrošnjeg sastanka sa MMF-om jedna od glavnih tema bila siva ekonomija, a ključni korak za njeno smanjenje je i uvođenje evropskih standarda u korporativno finansijsko izveštavanje, koje bi… »

Evropske berze: Indeksi porasli treći dan uzastopno, investitori ubeđena da će V.Britanija ostati u EU

Gde investirati 21.06.2016
Rast glavnih indeksa na vodećim berzama u Evropi, treći dan uzastopno, pokazuje da je većina investitora ubeđena da će Velika Britanija ostati članica Evropske unije. Na kraju trgovanja londonski FTSE100 bio je u plusu 0,36 odsto, nemački DAX 0,54… »

Miletić: Veliko interesovanje za otvaranje novih biznisa

RTS 21.06.2016
Potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić istakao je da će ne samo ove godine, koja je proglašena "Godinom preduzetništva", već i iduće godine fokus biti posvećen malim i srednjim preduzećima. Miroslav Miletić je ocenio da je u prvih… »

Vučić: Biće teško, najteži zadaci u EPS-u

RTV 21.06.2016
BEOGRAD - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su teški zadaci pred Srbijom posle razgovora sa misijom MMF i da će najteži biti oni u vezi sa racinalizacijom i sistematizacijom EPS. "Imao sam poslednje razgovore… »