Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Soroš poručio: EU se urušava, Rusija uzdiže!

Kurir 21.06.2016
Američki milijarder Džordž Soroš izjavio je danas da smatra da se Rusija uzdiže dok se Evropska unija urušava. To se, rekao je Soroš, dešava na isti način kao kada je EU počela da "cveta" u vreme kada je Sovjetski Savez počeo da se raspada… »

MMF: danas završava posetu Srbiji

Blic 21.06.2016
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) završava danas posetu Srbiji povodom razmatranja njenih rezultata u sprovođenju stend-baj aranžmana, i u vezi s narednim, petim tromesečnim razmatranjem. Misija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf, počela je 9… »

EPS objavio poziv za prodaju 99 polovnih automobila

Večernje novosti 20.06.2016
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) objavilo je u ponedeljak javni poziv za prodaju 99 polovnih motornih vozila, a javno otvaranje ponuda zakazano je za 30. jun. Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) objavilo je u ponedeljak javni poziv… »

Nafta se vraća starim cenama?

Kamatica 21.06.2016
U narednom periodu očekuje se rast cena sirove nafte, tvrde eksperti. Sirova nafta je na robnim berzama početkom juna "preskočila" 51 dolar po barelu. Time je obeležen i treći mesec uzastopnog rasta cene nafte tipa Brent i VTI, a to je rezultat… »

Pad graditeljskih aktivnosti u EU u travnju na godišnjoj razini

SEEbiz 21.06.2016
LUXEMBOURG - Graditeljske aktivnosti u 28-članoj Europskoj uniji u travnju 2016. godine na mjesečnoj su razini porasle, a u 19-članoj eurozoni smanjene, dok je na godišnjoj razini zabilježen pad u oba područja, pokazale su prve procjene Eurostata… »

"Kupujemo 100 boinga, odobrile i SAD"

B92 21.06.2016
Teheran -- Iranska nacionalna avio-kompanija "Iran er" potvrdila je da je postigla dogovor sa američkim Boingom o kupovini aviona tipa 737 i 777. To je prvi takav ugovor od istorijskog nuklearnog sporazuma postignutog prošle godine. Iranska agencija za… »

Radnici mogu da se naplate samo kroz stečaj

Novi magazin 21.06.2016
U trenutnim okolnostima radnici Generaleksporta i Internacional CG svoja potraživanja mogu da naplate samo u okviru stečajnog postupka, saopštilo je Ministarstvo privrede. Ministarstvo podseća da je u prethodnom periodu održalo više sastanaka sa… »

Srbiji treba raketni štit - ali protivgradni!

Vesti online 21.06.2016
Nevreme praćeno obimnim padavinama i gradom koje danima pustoši Srbiju pokazuje da osim metereoloških merenja i bojenja alarma u kolorite nismo sposobni ni za šta drugo, ocenjuju Udruženi sindikati Srbije "Sloga" i pozivaju državu da preduzme sve… »

Britanci više za ostanak, funta odmah skočila

B92 21.06.2016
Beograd -- Funta je skocila skoro 2,0 procenta u odnosu na ponderisanu korpu valuta u ponedeljak. Funta je skočila nakon što su se rezultati istraživanja okrenuli u korist kampanje za ostanak Britanije u Evropskoj Uniji, što je uticalo na rast… »

Vulin: Borba protiv sive ekonomije podsticaj za preduzeća

RTS 21.06.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je Inspekcija rada do početka juna otkrila 7.684 neprijavljenih radnika, nakon čega je na osnovu rešenja zaposlen 6.201 radnik. Aleksandar Vulin je novinarima nakon obilaska fabrike kablova "TF KABLE" u… »