Ekonomija arhiva vesti 21.06.2016

Soroš: Rusija se uzdiže, dok se EU urušava

Blic 20.06.2016
Američki milijarder Džordž Soroš izjavio je danas da smatra da se Rusija uzdiže dok se Evropska unija urušava. To se, rekao je Soroš, dešava na isti način kao kada je EU počela da "cveta" u vreme kada je Sovjetski Savez počeo da se raspada… »

Konačno da im vidimo leđa: Ode MMF!

Vesti online 21.06.2016
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) završava u utorak posetu Srbiji tokom koje su razmatrani rezultati sprovođenja stend-baj aranžmana, i dogovarani naredni potezi za peti tromesečni izveštaj. Misija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf, počela… »

EPS smanjuje vozni park, objavljen poziv za prodaju polovnih automobila

Gde investirati 21.06.2016
Javno preduzeće (JP) Elektroprivreda Srbije (EPS) objavilo je u ponedeljak javni poziv za prodaju 99 polovnih motornih vozila, a javno otvaranje ponuda zakazano je za 30. jun. Kako je navedeno u pozivu za prodaju objavljenom u dnevnoj štampi, pravo… »

Nove turbulencije: Nafta se vraća starim cenama?

B92 21.06.2016
U narednom periodu očekuje se rast cena sirove nafte, tvrde eksperti. Sirova nafta je na robnim berzama početkom juna "preskočila" 51 dolar po barelu. Time je obeležen i treći mesec uzastopnog rasta cene nafte tipa Brent i VTI, a to je rezultat… »

Pad graditeljskih aktivnosti u EU u travnju na godišnjoj razini

SEEbiz 21.06.2016
LUXEMBOURG - Graditeljske aktivnosti u 28-članoj Europskoj uniji u travnju 2016. godine na mjesečnoj su razini porasle, a u 19-članoj eurozoni smanjene, dok je na godišnjoj razini zabilježen pad u oba područja, pokazale su prve procjene Eurostata… »

Boing na pragu istorijskog ugovora sa Iranom

Večernje novosti 21.06.2016
Kompanija Boing saopštila je da je potpisala istorijski ugovor sa nacionalnom avio kompanijom Irana, vredan 25 milijardi dolara, čime je ostvaren najveći poslovni sporazum SAD i Irana od 1979. godine. Kompanija Boing saopštila je danas da je potpisala… »

Održano više sastanaka sa predstavnicima Generaleksporta

Beta 21.06.2016
Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je u prethodnom periodu održalo više sastanaka sa predstavnicima radnika Generaleksporta i Internacional CG, kao i sa njihovim pravnim zastupnicima kako bi se sagledali svi pravni aspekti i mogućnosti… »

Srbiji je potreban štit, ali protivgradni

RTV 21.06.2016
PANČEVO, KOSJERIĆ - Sindikat "Sloga" pozvao je danas državne organe da hitno pokrenu sve potrebne mere na revitalizaciji i jačanju kapaciteta protivgradne zaštite na teritoriji čitave Srbije i da ulože značajniju sumu novca u nabavku novih sistema… »

Britanci više za ostanak, funta odmah skočila

B92 21.06.2016
Beograd -- Funta je skocila skoro 2,0 procenta u odnosu na ponderisanu korpu valuta u ponedeljak. Funta je skočila nakon što su se rezultati istraživanja okrenuli u korist kampanje za ostanak Britanije u Evropskoj Uniji, što je uticalo na rast… »

Vulin: Borba protiv sive ekonomije podsticaj za preduzeća

RTS 21.06.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je Inspekcija rada do početka juna otkrila 7.684 neprijavljenih radnika, nakon čega je na osnovu rešenja zaposlen 6.201 radnik. Aleksandar Vulin je novinarima nakon obilaska fabrike kablova "TF KABLE" u… »