Arhiva vesti 29.06.2016

Putin: Embargo na uvoz hrane sa Zapada do kraja 2017.

Pravda 29.06.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim se produžava važenje zabrane uvoza hrane sa Zapada do kraja 2017. godine, javlja agencija Rojters. Zvanična Moskva je 2014. godine zabranila uvoz hrane iz 28-člane Evropske unije i još… »

Kostić: Politika je pojela život u Srbiji

RTV 29.06.2016
BEOGRAD - Politika je pojela život u Srbiji, kaže u razgovoru za Tanjug predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, koji primećuje da smo postali društvo latentnog neprijateljstva, a da je diskurs političkog govora takav da… »

CIA plaćala Rumuniji milione za tajne zatvore?

Politika 29.06.2016
BUKUREŠT – Advokat Armit Sing je danas pred Evropskim sudom za ljudska prava izjavila da je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) plaćala Rumuniji „milione dolara” za otvaranje tajnih zatvora na rumunskoj teritoriji. Sing je u današnjem… »

Razlozi ukidanja presude Darku Šariću

RTS 29.06.2016
Ključni razlozi za ukidanje prvostepene presude Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu su nejasni razlozi o pojedinim pravnim pitanjima kao i neobrazloženost konkretnih radnji optuženih… »

Prvi američki hotel na Kubi nakon pola veka

Gde investirati 29.06.2016
Američki hotelski lanac Starwood hotels preuzeo je upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane. Tako je počeo da radi prvi američki hotel na Kubi od revolucije 1959. godine. Hotel Cuba Four Points, koji je sada u vlasništvu Starwoodovog… »

Ambasador Kine sa Nikolićem: Projekti će biti realizovani

Večernje novosti 29.06.2016
Dragocena je spremnost kineske strane da ulaže u Srbiju, a posebno u proizvodnju, naglasio je predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa ambasadorom Kine Lli Menčangom. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom Kine u… »

Izetbegović: Nadam se poseti Nikolića ove jeseni

B92 29.06.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović se nada da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić ove jeseni posetiti BiH. On dodaje da bi voleo da to bude u njegovom mandatu predsedavajućeg radi, kako kaže, bošnjačkih i srpskih odnosa. "Ali… »

Uhapšen begunac iz požarevačkog zatvora

Večernje novosti 29.06.2016
Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su Beograđanina A.P. (30) zbog bekstva iz požarevačkog zatvora gde se nalazio na izdržavanju višegodišnje kazne. Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su Beograđanina A.P. (30) zbog bekstva iz požarevačkog zatvora gde… »

Nesreća u Beogradu: Autobus pun putnika sleteo sa puta

24 Sata 29.06.2016
Nesreća se dogodila rano jutros u Bulevaru kralja Aleksandra. Vozaču gradskog autobusa na linji 311 pozlilo tokom vožnje. Autobus sleteo s puta, četvoro povređenih. U Beogradu se jutros dogodila nesreća kada je, kako javlja RTS, vozaču GSP autobusa… »

Informatika ostaje izborni predmet za osnovce

Slobodna Evropa 29.06.2016
Informatika ni sledeće školske godine neće biti obavezan predmet u osnovnim školama, odlučio je Nacionalni prosvetni savet Srbije. Ministarstvo prosvete se snažno zalagalo za ideju da na početku 21. veka, kada je praktično ceo svet kompjuterizovan… »